Annons:

Läkarstudier blev Tjusts lycka: ”Inom mig kan jag ha panik”

Ella Lokrantz är en stark värvning för Tjust. Foto: Arkivbild

Läkarstudier blev Tjusts lycka: ”Inom mig kan jag ha panik”

Med bara några veckor till premiären i division ett fyllde Tjust IF FF igen den sista luckan i truppen. Försvarsspelaren Ella Lokrantz var ett välkommet tillskott.
– Jag hoppas kunna bidra med ett lugn, säger den skickliga mittbacken.

Annons:

Tjust och sportchefen Pierre Tegenstam har gjort en minst sagt stark silly season. Den stängdes först för ett par veckor sedan i och med att mittbacken Ella Lokrantz lockades till klubben. Lokrantz flyttade till Linköping för läkarstudier i höstas och det blev division ett-nykomlingens lycka.

– Pierre hörde av sig för ganska länge sedan. Då satt jag mitt i en tentaperiod och kände att det var för långt bort att spela i Tjust. Jag tillhörde dessutom mitt barndomslag i Stockholm (Karlbergs BK), som jag haft svårt att släppa. Jag åkte hem på helgerna i höstas för att slutföra säsongen och tanken var att jag skulle finnas tillgänglig för dem i år också och sen kunna vara med mer under sommaren, säger Ella Lokrantz.

Till slut testade hon ändå på att träna med Tjust.

– Då kom jag på hur kul det är att spela fotboll och att tillhöra ett lag. Plötsligt kändes det väldigt bra.

Teknisk mittback

Tjusts senaste tillskott känner Alma Salomonsson, nyförvärv från BK Kenty, sedan tidigare.

– Vi har spelat med varandra i distriktslaget i Stockholm när vi var yngre. I efterhand har jag fått höra att det var via henne som Tjust fick nys om mig. Fotbollsvärlden är liten ibland, skrattar Ella Lokrantz.

Vad är ditt första intryck av Tjust som lag?

– Jag har inte hunnit vara med så mycket än, men tycker att det känns som ett väldigt härligt gäng. 

Lokrantz är förstås värvad inte minst för att ge Tjust en trygghet och en dimension till i sitt försvarsspel.

– Jag vet inte om man kan säga att jag har en speciell spelstil, men det alla säger är att jag är så lugn. Det sa tjejerna i Tjust efter min första träning också. Det ser ut som att det går väldigt långsamt och att jag är väldigt cool med bollen, men inom mig kan jag ha panik som alla andra. Jag är en bra passningsspelare och är kanske mer teknisk än många andra mittbackar. Det roligaste jag vet är när jag får följa med upp i planen och dra någon, säger hon och fortsätter:

– Jag hoppas att jag kan bidra med ett lugn. Jag är starkare i uppspelsfasen än i själva försvarsspelet. Sen hoppas jag såklart att jag kan bidra med ett defensivt spel också.

Möter välbekanta lag

Ella Lokrantz har bra koll på flera av de kommande motståndarna i division ett.

– Det är ganska många Stockholmslag i serien, dem har jag koll på. Det blir kul att få möta dem och jag tror att det blir bra matcher. Vi bör nog vinna de matcherna. Det kanske man inte får säga, men jag tror att vi kan slå de lagen, säger hon.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt