Annons:

Så är läget i division sex-lagen - ifrågasätter heder och karaktär

Division sex-lagen i kommunen är redo för premiär. Foto: Bildbyrån

Så är läget i division sex-lagen - ifrågasätter heder och karaktär

Den här veckan startar division sex-fotbollen. Vi har kollat läget med de lokala klubbarnas tränare inför premiären.

Annons:

Vi ställde följande frågor till lagens tränare:

1. Hur har försäsongen varit för er del?

2. Målsättning med säsongen?

3. Vilka är nycklarna för en lyckad säsong?

4. Vilka spelare ska bära ditt lag/nyckelspelare?

5. Vilka ser du som seriefavoriter?

Magnus Larsson, tränare i B.O.IF:

1. Den har varit helt okej, grabbarna har tagit emot träningen bra. Ser vi till matchspelet var det lite upp och ner de första träningsmatcherna, men det har sett bättre och bättre ut på slutet så vi känner oss redo för seriestart.

2. Det är svårt att tippa någon placering med tanke på att många lag förstärkt med namnkunniga spelare. Men vi ska i alla fall bli svårslagna i år igen, precis som vi var ifjol.

3. Vi har fått in några nya spelare som gjort det bra, men samtiigt tappat ett par stycken så att hålla oss hyfsat skadefria blir den viktigaste nyckeln för oss. Inställning till 110 procent i varje match, att alla känner sig delaktiga och viktiga,

4. Vi har flera nyckelspelare, men ska jag nämna någon särskild så är självklart vår målvakt SverkerJohansson viktig för oss. Han är kommunens bästa målvakt och det är såklart väldigt mycket värt för oss.

5. Det är svårtippat i år för serien kommer bli mycket jämnare i år än i fjol. Då var vi några lag som ryckte i toppen. Några lag som kommer kunna utmana är Hebe, Örbäcken och Överum.

Martin Rosén, tränare i Överums IK:

1. Träningsmässigt har vi haft dåligt med folk i år. De tidigare två säsongerna som jag varit tränare har vi varit mycket folk på försäsongen. I år har vi snittat 10-11 man bara. För ett par veckor sen var vi nere på 9 man flera träningar. Då tänkte jag; ”ska vi ge upp?”. Men sen var det 18 man igen så då kändes det genast bättre. Matcherna har ändå sett bra ut, vi har vunnit två av fyra. Det är svårt att träna på grejer när det är så lite folk på träningarna, men de som varit där har gjort det bra och snappat upp en del.

2. Vi har alltid siktat på topp tre. I år ska vi inte ha någon jättehög målsättning utan bara gå in för att ha skoj och självklart vinna så många matcher vi kan. Skulle vi vara topp fem kommer vi vara nöjda.

3. Det är att målvaktsspelet ska fungera. Vi hade bekymmer med det förra året då vi fick sätta en utespelare i mål. Sen är en nyckel att ha skoj på matcherna. Går det dåligt ska vi ändå kunna berömma varandra istället för att börja skälla och gnälla.

4. Vår målvakt Hampus Strömbäck blir viktig och lagkaptenen Kevin Svensson har ett stort ansvar bakåt. På mittfältet säger jag Max Johansson och framåt Anton Ekberg och Melvin Ekberg.

5. Det är många lag som är bra. Jag tror på Storebro eller Frödinge/Brantestad. 

Peter Lönnblom, tränare i Gunnebo IF:

1. Försäsongen har varit i stora delar positiv. Vi har lagt mycket tid på vår uppspelsfas på träningarna. Jag tycker att vi har tagit med oss mycket av det in i matcherna och gjort det på ett bra sätt. Det negativa med försäsongen är att vi dragit på oss en mängd skador. Vi hr ett tiotal spelare borta från spel just nu så det är lite kämpigt. Det är svårt att få ihop folk för att genomföra bra träningar och även till matcher och det är dessutom svårt att uppskatta hur länge många av de skadade spelarna blir borta.

2. Vi har väl ingen direkt uttalad målsättning, men vi vill självklart vara med och kriga i toppen. Ligger vi på den nivå vi vet att vi kan göra och har tillräckligt med spelare i spel så kommer vi vara ett topplag.

3. Det stora är att vi har ett tajt försvarsspel, att vi inte släpper in så mycket mål. I alla matcher på försäsongen utom en har vi släppt in ett eller inget mål så det har sett bra ut. Vi ska våga spela fotboll och låta bollen rulla på backen. När vi gör det är vi ett bra fotbollslag.

4. Nej, det skulle jag inte säga att vi har. Vi har ett ganska starkt kollektiv, det är vår styrka. Har inte dem som sticker ut på det sättet utan vi har ett ganska jämnt lag.

5. Vimmerbylagen (Frödinge/Brantestad och Storebro i detta fall, reds. anm.) brukar vara starka. Det är nog dem vi ska konkurrera mest med. Jag tror även att Horn/Hycklinge kan vara med i toppen. 

Lennie Rosén, tränare, och Urban Kalm, ordförande, i Gamleby FF:

1. Försäsongen och lagbygget såg till en början bra ut. Hela truppen hade skrivit på, gett handslag och muntligt på att de skulle fortsätta. Det var även ett par nyförvärv på väg in. I det läget hade vi en målsättning att vara ett topplag. Sedan startade FC Örbäcken ett lag och då fick man se vilken karaktär och heder som en del människor har och i det läget ändrades vår målsättning och upplägget för GFF.

2. Vi har inget resultatmål utan vi kör på för att vi tycker det är roligt med fotboll och tar en match i taget.

3. Nyckeln för en lyckad säsong är att vi får vara fria från skador och sjukdomar.

4. Nyckelspelare är den grupp som kommer på varje träning och sedan har vi fått in sex nyförvärv de sista veckorna och det är givetvis en viktig nyckel för att få till en lyckad säsong.

5. Vi måste väl se FC Örbäcken som favorit eftersom de själva har gått ut med att de ska vinna serien.

Mergim Guraziu, tränare i FC Örbäcken:

1. Försäsongen har varit bra hos oss, där vi har hittat spelet vi ska spela under serien.Vi har spelat olika formationer där vi testat en hel del tills vi blev nöjda med hur vi ska spela då vi lever på fart, teknik och att hitta varandra med vårt passningsspel.

2. Vår målsättning är hög då vi siktar på serieseger med tanke på den trupp vi har.

3. Träningsnärvaro och att upprepa det vi tränar på så att allt sitter är nog det som leder till en lyckad säsong och att vinna matcher.

4. Jag har inga nyckelspelare eller någon som bär laget. Alla spelare behövs i varje position och ska göra sitt jobb, ”alla för en, en för alla”.

5. Seriefavoriter blir vi själva.

Klicka HÄR för att läsa en artikel om Ankarsrums IS.

Fakta

Premiärmatcherna i division sex Vimmerby:

Hebe-Ankarsrum (23/4)

B.O.IF-Överum (25/4)

Örbäcken-Gunnebo (25/4)

Horn/Hycklinge-Gamleby (25/4)

Storebro-Frödinge/Brantestad (27/5)

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt