Annons:

AIS i spel mot alla odds – ”Målsättning att hålla igång laget”

Jonas Östman är en av många rutinerade spelare i Ankarsrums IS. Arkivfoto: Simon Henriksson

AIS i spel mot alla odds – ”Målsättning att hålla igång laget”

För mindre än ett halvår sedan var Ankarsrums IS nere för räkning. Det är därför lite mot alla odds som laget på tisdagskvällen spelar premiär i division sex.
– Målet är att kunna genomföra säsongen, spela matcherna och ha något att bygga på framöver, säger tränaren Oscar Ingström.

Annons:

Den 12 december 2023 meddelade nye tränaren Oscar Ingström och Håkan Sundström att Ankarsrums IS skulle pausa herrlaget. Anledningen var den spelarflykt klubben drabbats av. Några timmar senare tog AIS-profilen Jonas Östman till orda.

– Vi kan inte ta några beslut den 12 december. Nu måste vi börja ringa runt till spelare, sa Jonas Östman då.

Hyllar stämningen

Sagt och gjort. När division sex startar på tisdagskvällen finns Ankarsrum med i hetluften.

– Från att inte ha något lag alls till att ha ett lag, bara det är tacksamt, säger Oscar Ingström.

Hur har försäsongen varit?

– Det vi gjort under försäsongen är att hålla igång. Vi har inte tränat utomhus på tre månader utan vi har hållit till i sporthallen i Ankarsrum två gånger i veckan. Då har vi oftast varit mellan 8 och 16 spelare. Jag vet knappt om man kan kalla det en försäsong när man inte har kunnat träna på uppspel och taktiska situationer. 

Det har å andra sidan varit ett medvetet val att hålla till på hemmaplan.

– Att istället träna två gånger i veckan på Bökensved i Västervik hade inte gett oss någonting. Det som ger oss något är om alla kommer ned till träningen en halvtimme innan den börjar och snackar och fikar.

Hur är stämningen i truppen?

– Den är extremt bra. Jag tror att det hänger ihop med att vi har fått ihop grabbarna som bor i Ankarsrum. Det är de som har ställt upp för att det ska leva vidare. Vi har fått tillbaka klubbkänslan. 

Jagar första målet

Totalt finns det 25 spelare i truppen.

– Vi har några som inte fyllt 20 än, men halva truppen är över 30 år. Vi fick nyligen till ett nyförvärv i Elias Svärd, tidigare målvakt i Västerviks FF. Det är lite roligt att det finns folk som tycker det är en schyst nivå att vara på.

Vad är målsättningen med säsongen?

– Målsättningen är att hålla igång laget. Man kan säga att målet med säsongen är att inte åka ur och det innebär med andra ord att kunna genomföra hela säsongen. Vi har inte gjort något mål i de tre matcherna vi har spelat hittills så en annan målsättning får vara att göra ett mål. Det hoppas jag att vi kan leva upp till.

AIS inleder division sex med bortamatch mot IF Hebe på tisdagskvällen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt