Annons:

Aronsson klar för nytt tränaruppdrag: ”Bästa som kunde hända

Johan Aronsson fortsätter sin tränarkarriär i Ankarsrums IS som han har tränat under flera år. Foto: Ossian Mathiasson

Aronsson klar för nytt tränaruppdrag: ”Bästa som kunde hända"

Johan Aronsson fick inte fortsätta som tränare för Storebro IF. Nu kan Dagens Vimmerby/Dagens Västervik berätta att han är klar för en återkomst i Ankarsrums IS.

Annons:

Johan Aronsson har tränat Storebro under de två senaste säsongerna och dessförinnan har han ett långt förflutet i Ankarsrums IS med två år som huvudtränare och fyra år som assisterande tränare. 

Efter 2015 hoppade han av sitt uppdrag och hade ett uppehåll som fotbollstränare under 2016. 
Han fick inte förnyat förtroende i Storebro IF efter den gångna säsongen och återvänder nu till Ankarsrums IS, som trillade ner i division 6 efter ett misslyckat kvalspel. 

– Det är härligt att ha honom tillbaka i föreningen, det är en mycket engagerad föreningsmänniska. Det är också en skön person som har ett sunt tänk på saker och ting. På den här låga nivån som vi spelar på så behöver man mycket delaktighet och det är precis vad Johan vill ha, säger styrelseledamoten Håkan Sundström, som har rott tränarlösningen i hamn. 

Hur gick det att få över Aronsson till föreningen igen?

– Det var enkelt, inga problem. Jag känner honom så pass väl att vi har haft en diskussion sedan i somras om jag säger så. Jag ville inleda det snacket tidigt. Under stora delar av säsongen funkade det inte som vi ville ha det i föreningen, det var inte bra. Det var mycket avhopp och det fanns ingen struktur och kontinuitet. Thomas (Kongstad) kom in och försökte få ordning på det men det var redan försent, säger Sundström. 

Hammarlund tillbaka som lagledare

Under den perioden när Aronsson ledde AIS fanns just Håkan Sundström med som assisterande tränare och Kent Hammarlund var lagledare. Och det är inte bara Aronsson som återvänder utan det gör även Kent Hammarlund efter att ha varit borta från fotbollen i tre år.

– Det känns kanon. Det är en genuin person som har ett stort engagemang, säger Sundström. 

Hur ser det ut på spelarsidan?

– Jag har fått vissa indikationer men vi får se vad det mynnar ut i. Det gäller att hålla i sina spelare för snart börjar frimånaden som är rena parodin. Det blir ett jäkla riv efter allt och alla, säger han. 

"Bästa som kunde hända"

Klubben har i alla fall löst tränarfrågan och det är Sundström glad över. 

– Det är det bästa som kunde hända. Direkt när vi sa hans namn så har vi fått ett uppsving, då har det börjat hända saker och det är precis vad vi vill. Det gäller att sprida en positiv bild av föreningen. Johan är jordnära, duktig och kan sin fotboll. 

Dagens Västervik/Dagens Vimmerby har sökt Johan Aronsson men utan resultat. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt