Annons:

Klart: Han gör känslig övergång: ”Ett bra namn”

Tobias Bertilsson har gjort sitt i Västerviks FF och testar lyckan i IFK Västervik. Nästa säsong spelar lagen i samma serie. Foto: Ossian Mathiasson

Klart: Han gör känslig övergång: ”Ett bra namn”

Tobias Bertilsson är starkt förknippad med Västerviks FF och har spelat i klubben i många år. Nu är den eran över. Mittfältskuggen gör den känsliga övergången – till uppstickaren IFK Västervik.

Annons:

IFK Västervik och Västerviks FF förbereder sig så gott det bara går inför den kommande säsongen. 

Här kommer den senaste nyheten från lokalfotbollen i Västerviks kommun. 

"Den övergången är klar"

Det handlar om Tobias Bertilsson, 30, som går från Västerviks FF till IFK Västervik, nykomlingen i division 4. 

– Ja, det ska vara klart. Han tränade med oss i dag och han har bestämt sig. Den övergången är klar, säger IFK Västerviks nye assisterande tränare Peter Tirheden. 

Han har varit helt ordinarie i VFF under väldigt många säsonger och har burit lagkaptensbindeln i klubben. 

Nu gör han ett klubbyte som säkert kan röra upp en del känslor och späda på rivaliteten mellan lagen inför den kommande säsongen. 

– I positiv mening tycker jag att det är kul med konkurrens. Det kan säkert bli lite dåliga vibbar men jag hoppas inte att varken vi eller VFF känner så. Jag hoppas att vi kan sporra varandra till en bra säsong om kommer. Det jag kan tycka är att det är tråkigt att Edsbruk lägger ner. Det blir ett stort glapp till lagen i division 6 och det skapas en stor dragkamp mellan oss och VFF, säger Tirheden. 

"Ett bra namn"

IFK Västervik har gjort flera starka värvningar under frimånaden och detta kan vara den absolut starkaste för nykomlingen. 

– Det blir en viktig kugge som kommer tillföra mycket erfarenhet till gruppen. Det är ett bra namn som vi får in. 

Under gårdagens futsalturnering i Vimmerby ställde IFK Västervik upp med ett lag och hade med sig både Chadi Kaawar, med ett förflutet i Tjust IF FF, och talangen Faiz Bentallah, som har ett förflutet i VFF men numera tillhör Oskarshamns AIK:s organisation. Enligt Tirheden är ingen av dessa spelare klara för IFK. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt