VFF VANN HETT OCH TAJT DERBY INFÖR STORPUBLIK

Robin Lundahl gjorde 1–0-målet som visade vägen till Västerviks FF:s 2–0-seger mot IFK Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Det första derbyt i seriesammanhang på 20 år mellan IFK Västervik och Västerviks FF innehöll det mesta. Robin Lundahl gjorde 1–0 i slutet av första halvlek och Artur Sejdani satte bara foten till vid 2–0-målet i slutminuterna.

Dagens division 4-match på Bökensved mellan IFK Västervik och Västervik är utan tvekan en höjdpunkt i den lokala fotbollen som många har längtat efter.

Spelarna och ledarna i de bägge lagen var taggade till tusen för att visa att man är bäst i kommunen. Även publiken strömmade till Bökensved och sågs av runt 800 åskådare. IFK Västerviks supportrar gav matchen extra stämning med hjälp av pyroteknik vid några tillfällen och kön in till matchen var fortfarande lång vid matchstart.

Bra avslut av Lundahl

När matchen väl kom igång hade Västerviks FF:s Tobias Palm ett skott i ribban överkant trots att IFK Västervik var det bästa laget under inledningen.

Ju längre halvleken led desto mer tog VFF över, framför allt på det centrala innermittfältet. I 40:e matchminuten tog VFF ledningen efter en spelvändning där Ergest Faskos lirade ut bollen till höger och Robin Lundhahl avlossade ett bra skott som satt i bortre hörnet.

Det var ett mål som givetvis rörde upp känslor. IFK Västerviks bänk ansåg att bollen hade gått över sidlinjen i en tidigare situation och var märkbart irriterade på hur en VFF-spelare firade målet med gester mot deras mål.

Nyförvärvet fick revansch

I andra halvlekens 62:e minut hade VFF ett ypperligt läge att utöka ledningen när Johan Lundin nickskarvade en frispark i stolpen och Artur Sejdani, som bara skulle raka in returen i öppet mål, fick ingen träff från nära håll.

IFK Västervik, nykomling i årets division 4-serien, fick aldrig riktigt till någon slutforcering som genererade i några kvalificerade chanser. I 86:e minuten kom VFF:s avgörande när Artur Sejdani stod rätt placerad i straffområdet och styrde in Ergest Faskos väl avvägda inspel från högerkanten.

Mer från matchen dyker upp på Dagens Västervik senare under kvällen.