Annons:

Skyttekungen har tröttnat på IFK – stoppas från övergång till VFF

Kliton Bakiu vill lämna IFK Västervik och istället spela med seriekonkurrenten och rivalen Västerviks FF. Foto: Ossian Mathiasson

Skyttekungen har tröttnat på IFK – stoppas från övergång till VFF

IFK Västerviks skyttekung Kliton Bakiu har gjort sitt i klubben. Nu ser det istället ut som att hans säsong är över då IFK meddelat att klubben vägrar släppa Bakiu till rivalen Västerviks FF. Det berättar Västerviks-Tidningen i dag.
– Jag kommer aldrig att spela för IFK igen, säger Kliton Bakiu till vt.se.

Annons:

Att Kliton Bakiu har varit en av IFK Västerviks viktigaste spelare förra året och den här säsongen råder det ingen tvekan om. Med sina sju mål i division fyra i år är han IFK:s bästa målskytt.

Nu har han gjort sitt i klubben, skriver Västerviks-Tidningen. 

För dålig träningsnärvaro

Som bekant lämnade Kliton Bakiu IFK Västervik i höstas för att istället bli spelande tränare i Västerviks FF. Det tog dock inte många dagar innan han ångrade sitt beslut. Nu tycker han att träningsnärvaron är för dålig i IFK.

– Jag kom tillbaka till IFK för att vi hade något på gång, vi skulle bygga något bra, höja träningsdosen och vara seriösa. Jag har inte missat en träning sedan vi började och har tröttnat på att vi är 10-12 spelare på träningarna. Motivationen finns inte kvar, säger Kliton Bakiu till vt.se.

Västerviks-Tidningen skriver vidare att Bakiu istället vill avsluta säsongen i Västerviks FF. Den dörren verkar dock vara stängd.

"Även om Klitons besked är tråkigt och har skapat viss oro har vi lugnat både spelare och tränare med att vi inte släpper A-lagsspelare till annan klubb mitt i säsongen när vi har viktiga matcher och en spännande andra halva att se fram emot. Våra tränare och övriga spelare räknar givetvis med att lagkompisen Kliton, precis som övriga spelare, gör sitt allra bästa för IFK även när det går lite sämre. Vi kan inte tvinga honom att spela utan det är hans eget val. Vi söker inte konflikt och planerar ingen avstängning utan han är välkommen tillbaka om han ångrar sig och blir sugen på spel igen", meddelar IFK-styrelsen genom Christian Jansson till VT. 

Besviken över beslutet

Efter det har Kliton Bakiu uttalat att han aldrig kommer att spela i IFK Västervik igen. Han säger också så här till Västerviks-Tidningen:

– Det är dom som bestämmer, men det är tråkigt, de respekterar inte det jag gjort för klubben. Jag tycker dock att de ska säga som det är. De har släppt tre andra spelare, bland annat Kevin Svensson som var ordinarie förra året, under säsongen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt