Annons:

Tjust otroligt nära avancemang: ”Vägrar att tappa detta”

Tjusts segertåg fortsätter och avancemanget till division 2 är mycket nära. Foto: Stefan Härnström

Tjust otroligt nära avancemang: ”Vägrar att tappa detta”

Tjust IF FF kommer allt närmare en plats i division 2 nästa säsong. 3–1 mot Nässjö FF gör att de ligger åtta poäng före jagande Öis/Vista inför slutomgångarna.
– Vi är en riktig lagmaskin. Vi vägrar att tappa detta och ska spela hem seriesegern nästa helg, säger tränaren Rolf Landin.

Annons:

Ingenting verkar kunna stoppa Tjust från att avancera till damernas division 2. I dagens hemmamatch mot tredjeplacerade Nässjö FF blev det seger med 3–1 efter att laget gjort tre mål inom loppet av sex minuter i mitten av andra halvlek. 

– Vi var något bättre än Nässjö och skapade fler chanser. Nässjö är ändå det tuffaste laget i serien efter oss. Vi öste på bra efter paus och visade att vi är bättre tränade, då hängde de inte med i svängarna, säger Rolf Landin. 

"Klackarna i taket"

Tjust leder serien med åtta poängs marginal ner till andraplacerade Öis/Vista, som kryssade mot Vimmerby IF B och tappade två viktiga poäng tidigare i dag. Värt att notera är att Tjust har fyra matcher kvar och Öis/Vista kan som mest plocka in nio poäng på sina tre återstående matcher. I nästa omgång möter Tjust Öis/Vista på bortaplan och kan då säkra seriesegern.

– Det är klackarna i taket just nu på Tjustvallen. Vi är i serieledning med åtta poäng. Tjejerna är bestämda och ska lösa det. Det finns inget lag som kommer hinna ifatt oss. Vi är obesegrade på hemmaplan under de senaste 15 månaderna, det ska otroligt mycket till för att vi ska förlora hemma, säger han. 

Tjusts målskyttar mot Nässjö var Kristin Oskarsson, Wilma Edström och Amanda Jansson. Beröm tilldelades hela laget och extra bra var målvakten Elin Andersson Överström och mittbacken Alva Wretman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt