Tungt avslut på jumbofinalen: ”Hopp om livet”

Sara Ströberg gjorde mål för Västerviks Damfotboll i jumbofinalen. Foto: Stefan Härnström

Västerviks Damfotboll hade behövt tre poäng mot Forserums IF. På tilläggstid släppte Västervik in 2–3 och lämnade jumbofinalen utan poäng.
– Vi hade inte sekunderna på vår sida, säger Västervikstränaren Oscar Klein.

Västervik åkte på en oerhört tung förlust i jumbofinalen mot Forserum och är ny jumbo i damernas division 3.

Det såg ändå bra ut när Sara Ströberg kvitterade till 1–1 i 44:e minuten och Signe Klein sköt 2–1 i 46:e minuten.

– Vi hade verkligen bud på fler mål. Vi hade lägen som vi bör förvalta på ett bättre sätt för att få en klar ledning och arbetsro, säger Oscar Klein.

Forserum gav inte upp och fick in ett kvitteringsmål med drygt 20 minuter kvar. Matchen var på väg att sluta 2–2 men på tilläggstid satte Forserum 3–2.

– Vi hade behövt tre poäng, så är det. Det finns nio poäng kvar att spela om, så här är det fortfarande hopp om livet. Det finns gott gry hos mina tjejer, säger Klein.

Västervik står på 14 poäng och har endast en poäng upp till Vimmerby IF B på säker mark och Forserum, som också ligger på nedflyttningsplats.