Annons:

Division 6-lag spelade med avstängda spelare – topplag lämnar in protest

Ankarsrums IS har lämnat in en protest efter att Horn/Hycklinge spelat med två avstängda spelare i helgens match. Foto: Pixabay

Division 6-lag spelade med avstängda spelare – topplag lämnar in protest

Här är missen som kan skapa liv i division 6 Vimmerby igen. I helgens match spelade Horn/Hycklinge med två avstängda spelare och motståndaren och topplaget Ankarsrums IS har lämnat in en protest till Smålands Fotbollförbund.

Annons:

Helgens matcher i division 6 Vimmerby bjöd på flera oväntade resultat. Serieledande BK Boston kryssade efter sent baklängesmål mot Hammarsgärde, tvåan Ankarsrums IS spelade oavgjort, 1–1, mot jumbon Horn/Hycklinge och trean Hjorted/Totebo lämnade matchen mot Frödinge/Brantestad tomhämta. 

Efter matchen mellan Horn/Hycklinge och Ankarsrum har det kommit fram att Horn/Hycklinge, som kom till matchen med tolv man, använde sig av två varningsavstängda spelare. De berörda spelarna fick sitt tredje gula kort mot BK Boston i senaste omgången och spelade mot Ankarsrum på söndagen. 

Resultatet kan ändras

Nu har Ankarsrum skickat in en protest till Smålands Fotbollsförbund för att undersöka ärendet. 

– Vi gjorde observationen efter matchen, skrev ihop en anmälan och ber förbundet att kolla närmare på det, säger Jonas Östman, tränare i Ankarsrums IS. 

Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund bekräftar att de har fått in en protest på mejl från Ankarsrums IS. 

– Det stämmer. Vi har fått in ett ärende om det. Det kommer lyftas på morgondagens sammanträde för disciplinnämnden och något beslut släpps inte före det. De protesterar mot att Horn har spelat med två avstängda spelare och disciplinnämnden får titta på matchrapporten, säger Mats Larlind till vår tidning. 

Om protesten går igenom, vad händer då?

– Då blir det ändring på resultatet till 3–0 till Ankarsrum och någon form av föreningsbestraffning till Horn/Hycklinge. I och med att det är så nära slutet så vill man få det utrett så snabbt som möjligt. Det är bara att kontrollera och bekräfta vad Fogis talar om, säger Mats Larlind. 

Kan skapa liv i toppen

Just nu toppar Boston division 6 Vimmerby med 41 poäng och har en match mer spelad än jagande Ankarsrum, som står på 38 poäng. Om Ankarsrum får rätt och resultatet korrigeras så kliver de upp på 40 poäng. 

Boston har Gunnebo (b), Vimmerby IF Akademi (h) och Frödinge/Brantestad (b) kvar på programmet. Ankarsrum möter Hammarsgärde på hemmaplan och Gunnebo på bortaplan. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt