Annons:

De vann Diamant- och Guldbollen i kväll

Jennifer Ilhammar vann Diamantbollen som kommunens bästa fotbollstjej i kväll. Foto: Stefan Härnström

De vann Diamant- och Guldbollen i kväll

Det var två vana pristagare som tog hem Diamant- respektive Guldbollen i kväll. Tjust IF:s Jennifer Ilhammar och Västerviks FF:s Johan Lundin utsågs till de bästa fotbollsspelarna i Västerviks kommun 2019.

Annons:

Nej, det blev inte direkt skrällarnas afton när kommunens bästa dam- respektive herrspelare skulle premieras.

De flesta hade nog tippat på Jennifer Ilhammar och Johan Lundin, och de fick också rätt.

Båda två har vunnit priset, som delades ut när Tjust Open avgjordes på fredagskvällen, varsin gång tidigare. Jennifer 2018 och Johan 2017.

Prisvinnaren ska, förutom att vara en bra fotbollsspelare som fortfarande är aktiv i en av kommunens klubbar, också vara ett föredöme för ungdomar både på och utanför planen, vara en bra lagkamrat samt träningsvillig och juste.

"Inget snack om saken"

Motiveringen för Jennifer Ilhammar löd enligt följande:

"Vi skulle kunna linda in det, göra det spännande och försöka mörka vem som är årets vinnare. Men det är egentligen inget snack om saken. Precis som VFF tog Tjust IF ett kliv upp i seriesystemet. Man gjorde det tack vare driv, träningsflit, spännande talanger och rutinerade hemvändare. Och så ett par målsprutor. Hon borde vara aktuell för spel ännu högre upp. Så bra är årets vinnare av Diamantbollen."

"En härförare" 

Och för Johan Lundin lät det så här:

"Så tog Västerviks FF till slut det där steget upp till division tre. Det började med en regnig konstgräshistoria mot Gullringen – en match där VFF var illa ute, men räddade 2–2 efter en uppryckning i andra halvlek och slutade med kamp hela vägen in. Och bland målglada forwards, överstegande yttrar och känsliga innermittfältare finns en härförare som på något sätt utgör, inte bara ryggraden, utan också lungor och hjärta av det här laget."

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt