Annons:

MERITERAD FORWARD KLAR FÖR VFF:

Sonny Karlsson är klar för Västerviks FF. Foto: Viktor Allvin

MERITERAD FORWARD KLAR FÖR VFF: "DET VI HAR SAKNAT I VÅR TRUPP"

Västerviks FF spänner musklerna inför nykomlingssäsongen i division 3. Forwarden Sonny Karlsson, med meriter från både superettan och division 1, är klar för VFF.
– Det var verkligen det vi saknade, en toppforward, säger VFF:s sportchef Andreas Andersson.

Annons:

Alldeles nyss presenterade Västerviks FF en mycket viktig pusselbit i årets lagbygge. Anfallaren Sonny Karlsson har skrivit på ett kontrakt med Västerviks FF som sträcker sig över fotbollsåret 2020. 

Det är ett meriterat nyförvärv som den nyblivna division 3-föreningen har lyckats knyta till sig. Forwarden kommer med stor sannolikhet tillföra VFF en extra dimension och sätta avtryck. 

– Han är givetvis en jätteförstärkning. Han har tränat med oss några gånger. Det är en fantastisk spelare som kommer göra stor nytta i trean. Han har erfarenhet från både division 1 och superettan. Det är en bra fotbollsspelare. Vi fick precis reda på att Artur (Sejdini) inte kommer till Sverige. Därför är det klockrent att fylla upp den platsen med Sonny, säger Andreas Andersson, sportchef i Västerviks FF.

"Står för reseersättningen"

Oskarshamns AIK plockade in Sonny Karlsson inför säsongen 2018 och fick efter två säsonger i division 1-klubben beskedet att de inte hade ekonomin till att förlänga med honom, något som han berättade om i en intervju med Barometern i november.

Nu tar han alltså två steg ner i seriesystemet för att lira med VFF i division 3. 

– Sonny själv har varit väldigt positiv till det här. Det är inga pengar inblandade för hans del, han gör det för att han tycker att det är ett roligt projekt och att han tycker om laget, säger Andreas Andersson. 

Så det rör sig inte om något kontrakt med pengar?

– Grejen är att vi bara kommer stå för reseersättningen. Han bor i Oskarshamn. 

Han skrev på kontraktet med VFF tidigare i kväll och Andreas Andersson tycker att det känns bra att Sonny väljer VFF framför de andra klubbarna som har ryckt i honom. 

– Det är ett bra betyg för att VFF är på väg att göra något bra och att det är något positivt på gång. Vi vet att vi aldrig kan betala för att få en sådan spelare. Det är snarare att han måste tro på projektet och det gör han. 

 "Det vi har saknat i vår trupp"

Före de två säsongerna i OAIK har Sonny Karlsson bland annat representerat Syrianska i superettan under en säsong (2015). Han startade 16 av 25 matcher och svarade för sex mål innan han värvades av grekiska AEL Kalloni och fortsatte sedan till Oman och spel för Al-Rustaq FC under en säsong. 

Under 2017 spelade han för Assyriska BK i Söderettan under våren och IK Oddevold under hösten. Det blev sedan två år i OAIK och nu blir han en nyckelspelare i VFF. 

– Det är verkligen det vi har saknat i vår trupp, en toppforward. Nu känns det som att vi har så bra lag som vi bara kan få ihop med resurserna som vi har. Både jag, styrelse och ledare är väldigt nöjda med dagens trupp. 

"Honom att tacka för mycket"

Dagens Västervik fick en pratstund med VFF:s meriterade värvning på onsdagskvällen. 

– Det känns roligt. VFF har någonting bra på gång.

Vad fick dig att välja VFF?

 – Olsjan Xhafa. VFF har honom att tacka för mycket, väldigt mycket. Det initativet, så mycket han har lagt ner bara på att få hit mig. Han fick mig verkligen att ta en funderare.

 

Vad har du för målsättning rent individuellt?

– Självklart komma hit för att göra mål, men också vara en ledare för de yngre spelarna. Jag är ändå uppe i 30-årsåldern och ska ta mitt ansvar.

Höjs lagets målsättning nu när du är klar?

– Det hoppas jag verkligen. Nej, men självklart kommer den höjas automatiskt, men det gäller att kämpa, ingenting kommer gratis.

Vad tror du om säsongen?

– Svårt att säga, jag kan inte så mycket om division 3. Men det lilla jag har sett, det finns kvalité.

Ossian Mathiasson

Viktor Allvin

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt