Annons:

DOMEN HAR FALLIT – DIVISION 1-SPELARE SPELADE LOKAL MATCH

Smålands Fotbollförbund har kommit fram till att Habib Askar spelade matchen mellan Krokstorp och BOIF. Foto: Privat och Ossian Mathiasson

DOMEN HAR FALLIT – DIVISION 1-SPELARE SPELADE LOKAL MATCH

Habib Askar spelade division 6-fotboll med Krokstorps IF i Blackstad för någon vecka sedan. Det står klart efter att Smålands Fotbollförbunds disciplinnämnd har granskat fallet. 

Annons:

Det är många som ställt sig frågan om det var Habib Askar, spelskicklig mittfältare i division 1-laget Oskarshamns AIK, som spelade den uppmärksammade division 6-matchen för Krokstorp mot Blackstad/Odensvi söndagen den 13 september. 

BOIF upptäckte att Habib Askar fanns med på planen och var skriven med tränarens namn på laguppställningen. Därefter lämnade klubben in en anmälan till förbundet. 

Krokstorps tränare Younes Askar, storebror till Habib Askar, sa att det var han själv som spelade matchen med mössa på huvudet på grund av långt hår och regn i luften. 

Habib Askar spelade matchen

Berättelserna har minst sagt gått isär och Oskarshamns AIK:s detektivarbete tillsammans med Krokstorp har lett till att de har hållit tyst i väntan på Smålands Fotbollförbunds dom i det uppmärksammade ärendet. 

På onsdagen fattade disciplinnämnden sitt beslut. De har konstaterat att Krokstorp spelade med en obehörig spelare (Habib Askar) och 1–1-resultatet i matchen förvandlas till 3–0-seger i BOIF:s favör. 

– Först beslutar om man själva tävlingsresultatet i och med att en obehörig spelare har varit med. Sedan lyfter man på nya ärenden när det gäller bestraffning för klubben och spelaren i fråga. Det brukar vara en straffavgift för klubben för att man inte har koll på reglerna och spelaren kommer säkert få någon avstängning för att han har fuskat. Sedan är det upp till spelarens klubb (OAIK) att avgöra vad de gör med honom, säger Mats Larlind på Smålands Fotbollförbund. 

Habib Askar är avstängd tills vidare av Smålands Fotbollförbund och får inte träna eller spela matcher med OAIK. 

Mer artiklar om ärendet kommer senare i dag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt