Annons:

Lokala klubbens ilska efter avhoppet: ”Går in och avgör toppstriden”

Hjorted/Totebo är kritiska till att Krokstorp har dragit sig ur division 6 och ritat om tabellen inför sista omgången. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Lokala klubbens ilska efter avhoppet: ”Går in och avgör toppstriden”

Krokstorps IF har dragit sig ur division 6. På så sätt påverkas flera lags förutsättningar inför helgens avslutande omgång. 
– De går in och gör det väldigt svårt för oss, säger Robert Hagelin, tränare i Hjorted/Totebo. 

Annons:

Smålands Fotbollförbund avslöjade Krokstorps IF:s bluff där Habib Askar, skicklig mittfältare i Oskarshamns AIK, spelade med tränaren och brorsan Younes Askars matchtröja och bar mössa på huvudet i bortamatchen mot Blackstad/Odensvi för några veckor sedan. 

Därefter har rubrikernas lag blivit av med poängen som de tog på Torvalla och tränaren Younes Askar har, trots förbundets dom, hävdat att det var han själv som spelade matchen. 

Klubben lämnade walkover till matchen mot IF Ariel i söndags och beslutade att dra sig ur serien med omedelbar verkan, ett avhopp som har förändrat tabellens utseende inför helgens serieavslutning. Deras resultat stryks med tanke på att de har tre matcher kvar att spela, enligt Mats Larlind, ansvarig för seniorfotboll på Smålands Fotbollförbund. 

"Vissa lag är säkert jättenöjda"

Både ettan Ankarsrum och tvåan Ariel står på 18 poäng där AIS har sex måls bättre målskillnad. Gunnebo, som föll mot Krokstorp, behåller sina 16 poäng och finns kvar på tredjeplatsen medan jagande H/T tappar en poäng och går ner på 13 poäng med klart sämre målskillnad. Om H/T ska gå till kval är de tvungna att vinna med stora siffror (7–0 eller mer) mot Gunnebo i sista matchen. 

Robert Hagelin, tränare i H/T, riktar kritik mot Krokstorps IF:s agerande. 

– Att man får dra sig ur en serie när det återstår tre omgångar är den största frågan. Två av matcherna – Hammarsgärde och Tuna Södra – har dessutom ingenting med serietoppen att göra. Matchen mot Ariel skulle givetvis ha haft betydelse. När alla ser hur tabellen ser ut så har jag mycket svårt att tro att Krokstorp skulle kunna vinna mot Ariel, då hade de kunnat dra iväg eftersom Gunnebo slog Ankarsrum. Krokstorp går in och avgör hela toppstriden. Vissa lag är säkert jättenöjda, både Ankarsrum och Gunnebo går vinnande ur det, säger Robert Hagelin.

"Det förstör kvalstriden"

Hjorted/Totebo låg två poäng bakom Gunnebo när den gångna helgens matcher var färdigspelade och drömmen om kvalspel levde i allra högsta grad. När lagen möts på söndag måste H/T slå till med en storseger och vinna med minst sju mål.  

– Vi får göra det bästa av situationen men oddsen förändrades radikalt när det blev så här. Jag tycker att det är märkligt av Krokstorp som bara lägger ner, framför allt med motiveringen att man inte kan vinna en serie. Att bara skita i det borde ge straff till hela föreningen. Visst spelar vi på den lägsta nivån men jag tycker att det borde finnas lite moral i hur man agerar. Jag vet inte hur deras ledare resonerar när han säger att det blir mest rättvist på det här sättet, säger Hagelin och fortsätter:

– Vi har tagit poäng av dem samtidigt som Gunnebo fick stryk så för oss blir det bara nackdelar. Det förstör kvalstriden, men vad ska man göra? Vi kan inte göra så mycket mer än att spela matchen och göra så gott vi kan. 

Hagelin säger att det hade varit lättare att motivera spelartruppen om de hade haft saken i egna händer och vinna matchen med uddamålet. 

– Vi måste vinna med 7–0 eller sju mål. Vi måste tro på det och hoppas att Gunnebo har ställt ut skorna och tror att de är klara. 

"En match som vi bara ska vinna"

I H/T:s senaste match mot Hammarsgärde blev det seger med 5–1 – och Hagelin bytte ut spelare som riskerade avstängning i serieavslutningen vid ytterligare ett gult kort.

– Vi räknade kallt med att Krokstorp skulle spela, de hade ändå lagt upp matchtruppen. När vi mötte Hammarsgärde så tog vi ut spelare som stod på två varningar i början på andra halvlek för att inte få något rött kort. Vi gick inte fullt fram för målskillnaden eftersom vi trodde att de hade spelat. Det blev fel från vårt håll. Jag blir också besviken på hur regelverket är uppbyggt. 

Han riktar även viss kritik mot sitt eget lag som inte har rosat marknaden på samma sätt som förra säsongen. 

– Vi får rannsaka oss själva. Vi har inte kommit upp i nivå i vissa matcher och tappat poäng mot exempelvis Tuna Södra. Det är en match som vi bara ska vinna. Sådant måste man väga in. Vi får skylla oss själva men vi hade skapat oss ett läge inför sista omgången med att vi hade allt i egna händer för att vinna sista matchen. Om vi vinner på söndag samtidigt som det inte räcker till så kommer det vara ännu mer frustrerande. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt