Annons:

Lokalt fotbollslag kan läggas ner: ”Ska göra en inventering”

BK Bostons framtid är osäker och risken finns att Vimmerbyklubben, som har varit aktiv i fem år, läggs ner. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalt fotbollslag kan läggas ner: ”Ska göra en inventering”

BK Boston är nere i division 6 igen och tränaren Robin Olsson slutar. Om föreningen kommer till spel 2021 är osäkert. 
– Vi ska göra en inventering och undersöka vilka spelare som finns tillgängliga, säger BK Bostons Pelle Strömsten. 

Annons:

Säsongen 2016 fick Vimmerby en ny fotbollsförening när BK Boston gjorde entré.

För drygt ett år sedan tog Boston klivet upp i division 5 efter en väl genomförd säsong. Årets säsong har varit tuff och laget har endast plockat fem poäng på elva matcher. Boston åker därmed ner i division 6 på nytt och Robin Olsson, som ska flytta till Mariestad nästa år, har aviserat att han kliver av tränaruppdraget. 

Många bor på annat håll

Många av spelarna i Boston bor dessutom på annat håll och Pelle Strömsten, som har varit med på hela resan, berättar att klubbens framtid är osäker. 

– Jag vet inte vad som händer till nästa år. Vi ska göra en inventering och undersöka vilka spelare som finns tillgängliga. Om det vill sig riktigt illa så kan det sluta med att laget läggs ner men framtiden är osäker, säger Pelle Strömsten. 

Enligt Strömsten finns i dagsläget 30 spelare registrerade för BK Boston.

– Men många av dem har flyttat härifrån, till exempel Christoffer Ekberg, Emanuel Allvin, Bellal Adem Nur, Jens Lidesjö, Hamid Abdul Majed, Eric Lindström och Abbas Mohamadi. Av de som var med och startade upp föreningen är det bara någon enstaka spelare som bor kvar i staden, säger han och fortsätter:

– Vi har ett ungt lag och saknat en riktig ledargestalt som ryter i och tar tag i det när vi hamnar i till exempel underlägen. 

"Många har kanske tröttnat"

Inom en snar framtid börjar arbetet med att kolla hur de befintliga spelarna ser på en fortsättning och ta steget ner i division 6. 

– Vi ska ha en årsfest, då blir det inledande samtal med spelarna för att höra vad de tycker. Jag har ingen aning vad som händer, det är svårt att veta. Många har kanske tröttnat och frågan är hur många som vill fortsätta, säger Pelle Strömsten. 

För ni diskussioner med någon tränare till kommande säsong?

– Inte än. Vi måste veta att vi har spelare och ett lag innan vi börjar jaga tränare. 

"Gör det svårt för mig"

Pelle Strömsten har varit engagerad på många olika sätt i föreningen sedan starten 2016 och det har handlat om att vara ordförande, tränare, lagledare, jaga sponsorer och få föreningen att gå runt. 

– Jag flyttar till Västervik i månadsskiftet oktober-november så det kommer göra det svårt för mig när jag bor där. Jag kan säkert hjälpa till på något sätt men inte som ledare, säger Pelle Strömsten. 

Under de senaste säsongerna har flera lag i närområdet, bland annat Rumskulla GoIF, Horn/Hycklinge IF och Mörlunda GIF, tvingats lägga ner. 

– Det är tragiskt så fort en förening läggs ner och så fort en spelare slutar så är det en förlust. Om det blir så att vi tvingas lägga ner så är det väldigt tråkigt. Jag tycker att det behövs ett fotbollslag i Vimmerby som spelar i antingen division 5 eller division 6. Det är inte alla ungdomar som kan pendla ut till Södra Vi eller Storebro. Det är nog bara en tidsfråga innan flera lag läggs ner för att de inte har lag.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt