Annons:

Effektivt Överum vann Odensvipokalen efter chanskavalkad i finalen

Överums IK vann Odensvipokalen efter finalseger mot Tjust IF FF. Foto: Privat

Effektivt Överum vann Odensvipokalen efter chanskavalkad i finalen

Finalen i årets upplaga av Odensvipokalen saknade inte chanser. Ett effektivt Överums IK hade bäst skärpa och slog Tjust IF FF med 3–1. 
– Finalen var öppen åt båda håll, säger Överumstränaren Dennis Ringdahl.

Annons:

Den årliga turneringen Odensvipokalen innehöll detta år fyra division 6-lag i form av arrangörsföreningen Blackstad/Odensvi IF, Överums IK, Tjust IF FF och Hammarsgärde BK. 

Det spelades två semifinaler och en final där varje match hade 2x30 minuter som speltid. Överum vann sin semifinal mot BOIF med 1–0 efter mål av Anton Ekberg. Den andra semifinalen mellan Gamlebyklubbarna, Tjust och Hammarsgärde, stod 2–2 efter ordinarie tid och fick avgöras i ett sällan skådat straffdrama. Tjust vann med 17–16. 

– Vi låg under med 0–2 i halvtid och hämtade upp till 2–2. Det var hög dramatik i straffläggningen där Hammarsgärde hade chansen att avgöra i 14:e omgången men bommade. Karl Ekholm räddade tre straffar för oss, säger Pierre Tegenstam, tränare i Tjust. 

Så ser tränarna på finalen

Det var två rätt tröttkörda lag som gjorde upp i en öppen och chansrik final på ett stekande hett Odenskans. Överum förvaltade sina målchanser på bäst sätt och vann med 3–1 där Tjust hade gott om chanser som bommades.

– Båda lagen hade mycket chanser. Albin (Dahlström Dolaku) i vårt lag och Robin (Lundahl) i Tjust hade många chanser som de missade. Tjust förde matchen men vi var effektiva och fick dit bollen trots att de hade skapligt tryck mot slutet, säger Dennis Ringdahl, tränare i Överum. 

Pierre Tegenstam, tränare i Tjust, summerar en tung finalförlust i årets upplaga av Odensvipokalen. 

– Vi skulle nog ha gjort fyra, fem, sex mål i finalen. Vi brände otroligt många lägen. Vi gjorde en bra match mot Överum men fick inte in bollen. Efter att de gjorde 2–1 i början på andra var det spel mot ett mål, säger Pierre Tegenstam. 

Här är målskyttarna i finalen

Överums målskyttar i finalen var André Olofsson, Oscar Rattas och Max Johansson. Ludwig Sundlöw nätade föt Tjust. 

Ringdahl delade ut beröm till Oscar Rattas och målvakten Hampus Strömbäck för fina räddningar i finalen. Överums bästa spelare var Nils Hammarström och Karl Ekholm, enligt Tegenstam.

250 personer tog sig till Odenskans för att spela årets upplaga av Odensvipokalen.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt