Annons:

HHF bortabesegrade Västervik – han blev tiomålsskytt

Christoffer Sundqvist nätade flera gånger om när HHF vann. Foto: Arkivbild

HHF bortabesegrade Västervik – han blev tiomålsskytt

Hultsfreds HF tog andra segern i handbollstrean på lördagen. Västerviks HF bortabesegrades med 31-25.
– En väldigt bra insats, säger ledaren Andreas Sundqvist. 

Annons:

HHF hade en ganska god marginal ned till Västervik under stora delar av matchen. I halvtid ledde gästerna med 16-12, men i den andra halvleken kröp Västervik närmare och låg under med en boll som minst. 

– Det var en väldigt bra insats. Det bästa vi gör är att vi håller oss lugna. Vi spelar hårt, men schyst och de gnäller på domaren. När det var ett måls skillnad tryckte vi i en högre växel igen, säger Andreas Sundqvist. 

Alexander Meijer, ledare i Västervik, var inte missnöjd med insatsen.

– Det var en relativt jämn match, men Hultsfred har lite större rutin än oss. De ska vara lite bättre och det var rättvist. Vi var ett mål ifrån, men istället för att komma ikapp och om tappade vi lite där. 

Wiktor Dehlin blev tiomålsskytt för Hultsfred. Love Mattsson var bäst i Västervik med sina sex. Västervik har nu ny match redan i morgon mot Anderstorp.

– Vi har juniormatch där med och då är det nästan exakt samma killar, så det blir mycket handboll, säger Alexander Meijer. 

Samtliga spelare i Västervik fick beröm. Hos Hultsfred stack tiomålsskytten Dehlin och Gustav Föghner, som gjorde sin första seniormatch, ut.

Fakta

Mål Västervik: Love Mattsson (6), Lucas Meijer (4), Axel Adolfsson (4), Joel Cederlöf (4), Oliver Meijer (4), Elias Hallberg (2), Jens Olsson (1). 

Mål HHF: Wiktor Dehlin (10), Christoffer Sundqvist (7), Gustav Föghner (4), Anton Söderström (4), Elias Hakimi (3), Elias Andersson Landholm (1), Gustaf Örnros (1), Tobias Stridh (1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt