Annons:

Tålamod är nyckeln till framgång i WIBK - så är tankarna inför premiären

Idag är det dags för seriepremiär i division 2 för Westerviks IBK:s damer. Sandbäckshult väntar på bortaplan och WIBK ser fram emot att dra igång säsongen.

Annons:

Efter ett uppehåll från innebandyn är nu Tomas Johansson tillbaka på tränarbänken. Nu ska han leda WIBK denna säsong i division 2. I helgen är det dags för den efterlängtade seriepremiären mot Sandbäckshult. 

 – Jag vet inte hur de har spelat innan.  Det gäller att fokusera på det vi kan göra och vårt spel. Vi måste spela ett tajt försvarsspel och ha ett bra omställningsspel  så vi kommer till anfall och gör mål. Jag har varit ifrån innebandyn ett tag så det känns inspirerande att vara i hetluften igen, säger Tomas.

“Det man har längtat efter”

Johansson är väldigt glad att seriepremiären börjar närma sig.

– Det är det man har längtat efter. Det blir lite extra nerv i det hela och det är jätteskönt att det är igång. Spelarna har inte fått spela på ett tag på grund av corona - så de är nog väldigt sugna. 

Målet för WIBK är att hamna på övre halvan av tabellen. För att lyckas med det så måste laget spela med mycket tålamod, enligt huvudtränaren Tomas.

– Tålamod är en nyckel till framgång. Sedan ska man få alla att acceptera att spela med tålamod. De yngre vill spela mer med fart och fläkt. När man kommer högre upp så blir det ett mer strukturerat spel. Det är bra uppslutning i gruppen och då blir det konkurrens. Det är väldigt positivt för då tar alla i och utvecklas på det sättet. 

Vilka spelare kommer ta ett kliv denna säsong?

 – Hedda Ivarsson är en duktig snajper. Elin Andersson från Vimmerby som har bra rutin och kan styra upp saker. Sedan har vi några yngre tjejer som gör sin första hela säsong. Alice Svensson har ett bra driv i steget. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt