WIBK föll på hemmaplan - lyckades inte plocka andra raka segern

David Samuelsson och hans Westerviks IBK förlorade kvällens hemmamatch mot FBC Karlskrona.

Efter 6-5-segern senast mot Nybro ville Westerviks IBK hålla sig kvar på det vinnande spåret vid fredagens drabbning mot Karlskrona. Men WIBK lyckades inte bygga en streak, utan föll med 10-6 på hemmaplan.

Hemmalaget Westerviks IBK fick en mardrömsstart på fredagens match mot FBC Karlskrona i innebandytvåan. Gästerna gjorde två mål inom kort tid och ställningen var 0-2 redan efter två minuter. Karlskrona skapade chanserna i inledningen av första perioden och WIBK:s målvakt för kvällen, Kasper Pettersson, fick vara väldigt aktiv under de första minuterna.

Längre in i perioden kom WIBK in i spelet och etablerade sig på motståndarnas planhalva. Till slut fick man utdelning genom lagkaptenen Albin Alfonsson som tryckte in reduceringen till 1-2.

Karlskrona replikerade snabbt och gjorde 3-1 i powerplay efter att Andreas Rundberg fick besöka utvisningsbåset. Spelmässigt var det en jämn första period men det var bortalaget som gick in med en tvåmålsledning till den andra perioden.

Karlskrona replikerade

Bortalaget fick inleda den andra perioden med ett tidigt powerplay. Westerviks IBK lyckades reda ut det och fick sedan göra nästa målet i matchen. WIBK tog vara på när Karlskrona slarvade i sitt passningsspel och Petter Gustavsson reducerade till 2-3. Bara några sekunder senare kom även 3-3 via David Samuelsson, som kom in med bra fart mot kassen och la in kvitteringen.

Men Karlskrona replikerade på WIBK:s upphämtning. Gästerna gick ifrån till en 6-3 ledning och det blev frustrerat i hemmalägret, både på planen och på läktarna. Westerviks IBK hann med att göra ett mål till i den andra perioden.

Victor Bohlin drev in mot kassen och kunde lägga in 6-4 med ett rappt dragskott. Men det var Karlskrona som var starkast och gjorde 7-4 innan periodens slutsignal.

Förlust för WIBK

I den tredje perioden var WIBK tvunget att flytta upp laget för att komma tillbaka målmässigt. Man fick sin första möjlighet i powerplay men Karlskrona lyckades reda ut det på ett effektivt sätt.

Hemmalaget fortsatte pressa på och styrde spelet i den tredje perioden. Till slut fick man utdelning när Christoffer Pettersson sköt in 7-5. Men Karlskrona utökade sin ledning och det blev en omdiskuterat mål. WIBK:s målbur välte och målvakten Kasper Pettersson fick lyfta upp målet helt själv. Direkt efter, när Pettersson hade fått ordning på målburen, kom 8-5-målet.

Christoffer Pettersson gav WIBK hopp efter att han gjorde sitt andra mål i matchen. Men det hoppet skulle släckas snabbt och gästerna gjorde istället 9-6. Karlskrona vann till slut med 10-6.