Annons:

Lagkapten Alfonsson efter omdiskuterade målet: “Han ska blåsa av”

Albin Alfonsson var besviken efter förlusten. Foto: Samuel Josefsson

Lagkapten Alfonsson efter omdiskuterade målet: “Han ska blåsa av”

Westerviks IBK förlorade med 10-6 hemma mot Karlskrona. Gästernas åttonde mål i matchen blev omdiskuterat. Hemmalaget WIBK tycker att domaren borde ha blåst av.

 

Annons:

Det var rejält irriterat hos Westerviks IBK-spelarna när Karlskrona utökade sin ledning till 8-6. Strax innan bollen gick i mål var WIBK:s målbur ur sitt läge och målvakten Kasper Pettersson fick ta upp målet som hade fallit till marken. När det var klart kom ett skott från gästerna som gick in bakom Pettersson som slet av sig masken och var rejält irriterad.

Hans lagkamrat och WIBK:s lagkapten Albin Alfonsson tycker att domaren borde ha blåst av.

  – Just i den situationen tycker jag att han ska blåsa av. Eftersom att det hade kunnat komma ett skott när målburen var ur sitt läge. Hur ska han (domaren) bedöma den? Vet inte hur reglerna ser ut men känns rimligt att han ska blåsa där, säger Alfonsson efter förlusten.

Missnöjd med spelet

Albin stod själv för ett mål i matchen men han var rejält missnöjd över sin och lagets insats.

 – Jag tycker vi gör det för dåligt, speciellt för att vara på hemmaplan. Kommer inte upp i nivå och gör inte det vi har tränat på. Jag måste göra fler mål. Jag hade hur många skott som helst men lyckas inte vinna matchen mot deras målvakt. Jag kräver mer av mig själv.

“Jag hade hoppats på mer”

Huvudtränaren Andreas Rundberg håller med Alfonsson om hur laget spelade ikväll.

 – Jag tycker vi kanske inte kommer upp i den nivån som jag önskar. Jag hade hoppats på mer och det kändes som att många inte hade sin bästa dag, säger Rundberg.

Andreas tycker också att domaren borde ha pausat spelet när målburen föll.

 – Jag vet inte hur det funkar men det känns konstigt att spela vidare. Känns som att de flesta slutar upp att spela. Jag kan inte reglerna men det känns konstigt, avslutar Andreas som inte vill lyfta fram någon spelare efter matchen.

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt