Stjärnan dominerade i comebacken för WIBK: “Kan göra mål på egen hand”

Max Ernstsson gjorde sex mål i kvällens segermatch. Foto: Arkivbild

Efter tunga hemmaförlusten senast mot Karlskrona så studsade Westerviks IBK på fredagskvällen tillbaka på vinnarspåret. Seger med 10-7 borta mot Gnosjö och Max Ernstsson, som var tillbaka efter avstängning, blev en stor faktor att laget fick med sig tre poäng efter sex gjorda mål.

Första perioden mellan Gnosjö och WIBK slutade 2-2. Ett orättvist resultat tyckte tränaren Joachim Björkman som menar på att hans Westerviks IBK var bättre under de första 20 minuterna.

– Jag tycker vi spelar bättre och det känns lite orättvist att vi inte leder. Vi är det bättre laget, säger Björkman.

I andra perioden kom utdelningen men även ett stort tapp.

– Vi går upp till 6-3 och det känns som att vi har totalt grepp. Sedan tar de timeout och jagar ikapp till 6-6. Det känns lite onödigt och de känns inte speciellt farliga. Vi gör 7-6 innan andra perioden är slut och det är viktigt. Jag känner att vi har lite momentum inför sista.

“Skönt med en seger”

Gnosjö skapade lite nerv i den tredje perioden men WIBK lyckades hålla ihop det och vinna tillslut med 10-7.

– Det är skönt med en seger efter alla dåliga matcher.

Stjärnan Max Ernstsson var tillbaka efter avstängning för WIBK. Ernstsson visade att han inte hade tappat storformen som han hade innan avstängningen. Max gjorde hela sex mål i comebacken.

– Det betyder jättemycket och den femman med Max Ernstsson, Petter Gustavsson och Albin Alfonsson får ihop det. De gör nio av målen tillsammans. Det är jätteviktigt och hela laget känner att Max kan göra mål på egen hand. Det skapar ett lugn, avslutar Björkman som lyftar fram just Ernstssons kedja efter segern.

Målskyttar för WIBK mot Gnosjö: Max Ernstsson 6, Petter Gustavsson 2, Albin Alfonsson, Philip Svahn.