Annons:

Foto: Pixabay

Övertygande seger för WIBK efter uppehållet: “Var spel mot ett mål”

Tillbaka efter uppehåll. Då kom Westerviks IBK tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster när man besegrade Mörbylånga med 7-1 på hemmaplan.

Annons:

WIBK fick en fin start efter speluppehållet. 7-1-seger och en stabil insats hemma mot Mörbylånga på söndagskvällen. Gästerna tog ledningen i matchen men sedan var det WIBK hela vägen fram till slutsignal. Sju raka mål och ett stort spelövertag gav tre poäng, och man bröt förlusttrenden som var på två matcher.

– Vi var det bättre laget och de hade verkligen tålamod. Vi låg under med 1-0 och sedan gjorde vi sju raka mål. Jag kunde se redan från början att vi skulle vara bättre än dem. Det var spel mot ett mål men de försvarar sig bra. Så det var väldigt svårt att göra mål, säger WIBK:s tränare Peter Johansson efter matchen.

“Bra att vi mötte ett sämre lag”

Westerviks IBK är nu tillbaka på vinnarspåret.

– Vi ville steppa upp efter de här förlusterna. Vi kände oss trygga att vi körde med tre kedjor och två backpar. Det gick bra och det känns bra efter längre uppehåll att ta en seger. Det var kanske bra att vi mötte ett sämre lag så att vi kunde börja med en vinst.

Peter väljer att lyfta fram hela laget efter matchen. Målen för WIBK gjordes av Hedda Ivarsson 2, Ronja Rosén 2, Ellinor Johansson, Annie Magnusson och Hanna Holmström.


Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt