Annons:

 Tuffast möjliga motstånd för WIBK - Andreas hoppas kunna sno poäng

Westerviks IBK ställs inför svårt motstånd ikväll. Foto: Arkivbild

Tuffast möjliga motstånd för WIBK - Andreas hoppas kunna sno poäng

Westerviks IBK står för en rejäl utmaning inför fredagens hemmamatch. Serieledarna Vetlanda kommer på besök som inte har tappat någon poäng denna säsong.

Annons:

– Blir en tuff match såklart. De har en jättebra trupp och ser bra ut i tabellen. Klart det blir en tuff match men vi är inte slagna på förhand. Vi tror på oss själva och har stora förhoppningar inför den här matchen. De är ett bra lag som har en bra offensiv och defensiv. De spelar bra och det är svårt att slå dem. Vi hoppas på att vi är det första laget som ska sno poäng. Jag tror vi kan slå dem men då krävs att allting faller på plats, säger WIBK:s huvudtränare Andreas Rundberg.

Defensiven blir otroligt viktig om det ska bli tre poäng. Vetlanda har spelat åtta matcher den här säsongen och vunnit samtliga. 

– Först och främst måste vi sätta defensiven. Det är viktigt imorgon. Vi har inte råd att släppa in för många mål bakåt. Det gäller att få stopp på deras många målskyttar.

Samtliga är tillgängliga för WIBK

Andreas Rundberg kommer ha tillgång till full trupp mot Vetlanda. Något Westerviks IBK inte varit bortskämda med den här säsongen.

– Truppen är fulltalig och det har vi nog inte haft sedan match två. Det känns jätteroligt och då kan man välja hur man vill spela utan några begränsningar. Det känns jättebra och truppen stärks av att vi har det bästa laget.

I senaste matchen mot Gnosjö var stjärnan Max Ernstsson tillbaka. Max stod för hela sex mål i comebacken efter avstängning och kommer behöva kliva fram om WIBK ska lyckas slå Vetlanda. Westerviks IBK ligger på en fjärdeplats efter åtta spelade matcher i division 2.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt