WIBK:s damer får fira jul med seger i ryggen: “Det var jättebra i dag”

Westerviks IBK tog en klar seger hemma mot Väckelsång i dag. Foto: Bildbyrån

Westerviks IBK:s damer spelade i dag sin sista match innan juluppehållet. Väckelsångs IK stod för motståndet och WIBK kliver in till julfirandet med en 82-seger i ryggen.

– Vi lyckades hålla dem på utsidan jättemycket, säger WIBK:s tränare Peter Johansson.

I senaste förlustmatchen mot Ingelstad tappade WIBK:s damer en fyramålsledning. Laget tog lärdom av det och lyckades hålla undan mot Väckelsång på lördagen.

Gästande Westerviks IBK ledde med 4-1 efter två spelade perioder. I tredje perioden höll man tätt bakåt och kunde istället göra mål framåt. Slutsiffrorna blev till slut 8–2.

Kedjan med Annie Magnusson, Moa Fredriksson och Ellinor Johansson var en stor faktor till att WIBK får kliva in till juluppehållet med en seger. Trion låg bakom sex av åtta mål.

– Det var jättebra i dag. Vi lyckades hålla dem på utsidan jättemycket. Väckelsång äger bollen mycket men vi styr undan dem och kontrar väldigt farligt. Jag märker på tjejerna att de var tagna efter förlusten senast. De tog åt sig och fick revanschera sig, säger WIBK:s tränare Peter Johansson som väljer att lyfta fram hela laget efter matchen.

Målen för WIBK gjordes av Moa Fredriksson 3, Annie Magnusson 2, Ellinor Johansson, Maja Andersson och Gabriella Johansson.