WIBK fick sin revansch: ”Riktigt bra laginsats”

Westerviks IBK slog Ingelstad IBK efter en helgjuten insats. Foto: Bildbyrån

Westerviks IBK fick sin revansch på Ingelstads IBK. En helgjuten insats rakt igenom banade vägen för tre efterlängtade poäng.
– En riktigt bra laginsats, säger tränaren Andreas Rundberg.

Forwarden David Samuelsson gav Westervik ledningen med 1–0 efter endast 20 sekunders spel. Det var det enda målet som föll under de första 20 minuterna.

Fem minuter in i mittperioden var det dags för fixstjärnorna i WIBK att presentera sig. Max Ernstson spelade fram Albin Alfonsson till 2–0.

WIBK gjorde därefter två mål inom loppet av 19 sekunder och gick ifrån till 4–0. Marcus Andersson gjorde 4–0 efter 33.28, assisterad av Victor Bohlin, och Albin Alfonsson satte 4–0-målet där Petter Gustafsson noterades för passningspoängen.

Gästande Ingelstad kröp närmare med 4–1 i powerplay efter 37.48. WIBK replikerade snabbt och Albin Alfonsson sköt 5–1 och blev framspelad av Max Ernstson.

"Fick dem precis dit vi ville"

Albin Alfonsson och Max Ernstson gjorde varsitt mål i tredje perioden och WIBK vann med klara 7–3.

– Riktigt gött. Alla spelare gör det vi har kommit överens om med att vi ska gå in och göra varje närkamp bra, slita i hemjobbet och täcka mycket skott. Alla gör det riktigt bra och vi fick dem precis dit vi ville. Jag är riktigt nöjd. Det var den bästa insatsen på ett tag, säger Andreas Rundberg, spelande tränare i WIBK.

Med tanke på lagets svaga form på sistone och matchen nere i Ingelstad i höstas var WIBK taggade i kväll.

– Det var ett supertaggat lag. Vi var revanschsugna efter allt som hände där nere i höstas och att vi kommer två raka förluster.

Bäst i WIBK denna afton var tredjefemman med Marcus Andersson, Victor Bohlin, Robin Kristiansson, Gabriel Åberg och Joakim Klintorph.

– Riktigt roligt att se deras arbetsinsats, de tog viktiga steg i sin utveckling i kväll.