Annons:

IBF Antvarden tvingas kvala sig kvar efter stor dramatik

Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

IBF Antvarden tvingas kvala sig kvar efter stor dramatik

IBF Antvarden tvingas kvala sig kvar i division 2 – trots seger i sista omgången i dag. För samtidigt vann även bottenkollegan Söderköping, och landade på samma poäng men med två mål bättre målskillnad än Antvarden.
– Just nu känns det bara surt, suckar Antvardens tränare Christian Nilsson.

Annons:

Upplägget inför den sista omgången i innebandytvåan var nästan overkligt dramatiskt och illa regisserat för IBF Antvardens del. Laget från Överum och Söderköpings IBK hade båda 14 poäng och minus 46 i målskillnad på sista och näst sista plats inför dagens sista omgång.

IBF Antvarden gjorde sitt och besegrade tabellåttan Åby IBK Ungdom hemma med 6-4 när slutomgången av innebandytvåan spelades i efetrmiddags. Dessvärre var Söderköping ännu hetare och slog tabellsjuan Linköping IBK Ungdom med 9-5.

Därmed slutade Antvarden sist med två mål sämre målskillnad än Söderköping, slutar sist i serien och får nu försöka kvala sig kvar i division 2.

Saknar självförtroende

– Just nu har man inte direkt någon bra känsla i kroppen, det känns bara surt. Visst, vi vinner matchen, men nu var det ju inte bara det som det handlade om i dag, säger Antvardens tränare Christian Nilsson.

– Vi har 6-2 i vår match med bara fem minuter kvar att spela. Då har vi ett bra utgångsläge i och med att ställningen i Söderköpings match är 8-5. Sedan tappar vi in två alldeles för enkla mål, säger Christian Nilsson.

Antvarden har haft en tung vårsäsong och inte tagit poäng sedan i början av januari.

– Det är klart att sånt spelar in och sitter i bakhuvudet. I dag för vi spelet och måste kunna skapa mer, men det märks att vi saknar självförtroende.

Division 3-lag i kvalet

Nu väntar kval för IBF Antvarden för att klara sig kvar i innebandytvåan. För motståndet svarar Linköpings AIS, som slutade tvåa i division 3 efter Rimforsa IF. Matchserien avgörs i bäst av tre matcher och startar kommande helg.

– Det är ett bra lag – med de spelare jag har sett att de förfogar över så måste de hålla division 2-klass. Sedan vet jag inte vad de kommer med för lag, det ryktas om att en del spelare har gått över till fotbollen, men det kanske bara är just rykten.

– För vår del gäller det att nollställa och ta med oss att vi kliver in i kvalspelet med den här segern i ryggen, säger Christian Nilsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt