Annons:

Svag inledning sänkte WIBK: Taktiksnacket nära vända matchen

I den första pausen stannade WIBK:s ledartrojka kvar länge ute på planen och diskuterade situationen. Snacket höll på att vända derbymatchen mot Vimmerby. Foto: Micael Rundberg

Svag inledning sänkte WIBK: Taktiksnacket nära vända matchen

Westerviks IBK pressade topplaget Vimmerby IBK på bortaplan. Men kvällens match var ännu en sådan där man var nära, men fick åka hem med noll poäng.
– Vi har bra go i laget och brukar alltid kriga in i kaklet, och det visade vi i kväll också, säger tränaren Andreas Rundberg.

Annons:

Nykomlingen Westerviks IBK har fått en tung start på division 2-säsongen. Fyra matcher har resulterat i lika många förluster. Flera av dem har varit knappa och matcherna jämna, likaså var derbyt borta mot Vimmerby i kväll.

Westervik fick en mardrömsstart på matchen, och låg under med 4-0 efter den första perioden.

– Vi började riktigt dåligt och var inte alls med där. Det kändes som att vi inte alls var beredda på sättet de spelade på, där de ofta hamnade med två spelare framför mål, säger spelande tränaren Andreas Rundberg.

Ger beröm till Vimmerby

WIBK-tränaren berömmer samtidigt Vimmerby för sin första period. När slutsignalen för den ljöd samlade Rundberg övriga ledarstaben. De stod kvar länge inne på planen och diskuterade, ritade och gestikulerade.

– Vi pratade om vad vi tyckte att de gjorde bra och hur vi skulle få bort det under resten av matchen. Jag tycker att vi fick koll på det efter det. Vi har bra go i laget och brukar alltid kriga in i kaklet, och det visade vi i kväll också, säger han.

Ja, för i den andra perioden blev 4-0 till 4-4 och Westervik sprudlade av energi. Men likt tidigare den här säsongen studsar det emot för WIBK och vill sig inte riktigt.

Flera tongivande spelare borta

– I fjol räckte det, men i år har det varit tyngre. Det beror dels på att motståndet är bättre i division 2, dels på att vi har 3-4 tongivande spelare borta.

– Sedan får Vimmerby två mål som är psykologiskt tunga för oss. Deras 5-4 kommer snabbt efter vi har hämtat upp 4-0-underläget, och deras 7-5 kommer bara 15 sekunder efter vår reducering till 6-5. Det blir avgörande, säger Andreas Rundberg.

För Westerviks IBK väntar härnäst Tenhults IF hemma på fredag.

– Då hoppas jag att åtminstone någon av de spelare som har saknats den senaste tiden kan vara med, samt att vi kan ta våra första poäng.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt