Annons:

Klart med ny huvudtränare i WIBK efter nedflyttningen

Westerviks IBK:s nye huvudtränare Andreas Ohlsson flankeras av Thomas Johansson och Magnus Larsson som blir assisterande tränare kommande säsong. Foto: Pressbild

Klart med ny huvudtränare i WIBK efter nedflyttningen

Westerviks IBK:s division 2-sejour blev ettårig och tränaren Christopher Malmberg tackar för sig. Nu har klubben gjort klart med en ny huvudtränare i form av Andreas Ohlsson, son till en av WIBK:s grundare Lars-Ove ”Lalla” Ohlsson. 

Annons:

WIBK:s ledarstab kommer under nästa säsong bestå av nye huvudtränaren Andreas Ohlsson och två assisterande tränare: Thomas Johansson och Magnus Larsson, som även kommer ha lagledaransvar.

”Det kändes intressant direkt när ”Malmberg” hörde av sig och jag har bra stöd hemifrån. Det kändes väldigt roligt att få prova det. Jag har aldrig haft ett herrlag innan och är därmed oprövad”, säger Andreas Ohlsson i en kommentar till klubbens hemsida. 

Andreas Ohlsson har fått en bra bild av kollegorna i ledarstaben och spelarna i laget.

”Det är personer som sitter på rutin och jag känner mig trygg tillsammans med dem. Vi besitter olika kunskaper och kan komplettera varandra väldigt bra. Laget känns som att de har en bra lagsammanhållning”, säger Andreas Ohlsson. 

"Står som nummer ett"

WIBK:s målsättning är att vara med i toppen av division 3. 

”Att få alla att dra åt samma håll och ser fram emot en rolig innebandysäsong där WIBK står som nummer ett”, säger Ohlsson. 

Tidigare huvudtränaren Christopher Malmberg kliver in i rollen som sportchef och ser fram emot att Andreas Ohlsson tar över tränarsysslan.

”Ett nygammalt ansikte kommer tillbaka. ”Andy” har alltid varit en bra pådrivare under sina år som spelare och besitter bra ledaregenskaper. Jag tror att han kommer göra det jättebra kommande säsong”, säger Malmberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt