Annons:

JUST NU: WIBK KLART FÖR DIVISION 2

Philip Svahns Westerviks IBK flyttas upp i division 2. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

JUST NU: WIBK KLART FÖR DIVISION 2

Westerviks IBK är klart för uppflyttning till division 2 kommande säsong. Smålands Innebandyförbunds tävlingskommitté har beslutat att flytta upp lagen som låg på playoff. 

Annons:

I fredags kom beskedet att Vimmerby IBK och CL98 flyttas upp i division 1 och att Månsarps IBK, SSG IF och Nässjö IBF tar steget ner i division 3 för att ge plats åt tre division 1-lag. 

Smålands Innebandyförbunds tävlingskommitté beslutade på ett möte på söndagen att flytta upp lagen som ligger på playoff-platserna i både division 3 och division 4. 

Det innebär att Westerviks IBK och Forserums IF flyttas upp från den norra division 3-serien och Moheda IBK och Hovmantorps GoIF från den södra division 3-serien. 

VIBK B ner i division 4

Från division 4 till division 3 går bland annat HM IS och får sällskap av Södra Wätterns IF, Gränna AIS B, Älmhults IBK, Westbo IBK, FBC Karlskrona B, Lessebo GoIF och Sävsjö IBK B. 

För Vimmerby IBK:s reservlag i division 3 blir det nedflyttning till division 4 tillsammans med IF Ariel. Husqvarna IK, Lagan IBK B och KaRo IBF. 

”Detta innebär att division 2 kommer spelas med 14 lag kommande säsong och division 3 med 13 lag. Exakt hur upplägget blir kommer vi få titta över. Hur vi går tillbaka till 12 lag per serie får vi återkomma till. Detta innebär fyra omgångar extra för division 2 lagen till säsongen 2020-21. Och fyra omgångar extra i division 3, men två matcher fler. Det beror på att det är ojämnt antal lag, man står alltså över två omgångar”, skriver Håkan Söderman i ett inlägg på Smålands Innebandyförbunds hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt