Fortsatt tufft för IKO – föll klart mot Luleå

IK Oskarshamn föll tungt mot Luleå i SHL. Foto: Bildbyrån

Topplaget Luleå blev en tuff nöt att knäcka för IK Oskarshamn. Matchen i Norrbotten slutade 4-1.

IK Oskarshamn fortsätter att ha det tufft i SHL-hockeyn. Lördagens bortamatch mot Luleå blev aldrig någon rolig historia. Redan efter drygt en minut satte Jack Connolly 1-0 för topplaget. I mitten av perioden kom också 2-0 genom Erik Gustafsson.

Bara några minuter senare kom 3-0 för Luleå. I powerplay satte Erik Gustafsson hemmalagets tredje mål.

I den andra perioden hittade IKO en 3-1-reducering. Lukas Pilö gjorde sitt första mål för säsongen, framspelad av Niclas Burström och Johannes Salmonsson.

Mot slutet, när IKO plockade keepern för att komma närmare, blev det istället 4-1 i egen kasse. Brendan Shinimin var målskytt.

Notabelt är att IK Oskarshamn sköt magra 14 skott mot Luleå. Nu är laget nästjumbo i SHL-tabellen.