Annons:

ÖHMAN LÄGGER AV – BLIR NY SPORTCHEF I VIK

Victor Öhman avslutar spelarkarriären för att kliva in i rollen som sportchef i Västerviks IK. Foto: Bildbyrån

ÖHMAN LÄGGER AV – BLIR NY SPORTCHEF I VIK

Den sju säsonger långa eran i Hockeyallsvenskan är över. Västerviks IK trillar ner i Hockeyettan – och nyckelspelaren Victor Öhman lägger av och blir sportchef i klubben. 

”Jag känner mycket för den här klubben så valet blev i slutändan ganska enkelt för mig”, säger Victor Öhman till klubbens hemsida. 

Annons:

Västerviks IK tog klivet upp i Hockeyallsvenskan 2016 och har gjort sju säsonger i landets näst högsta liga. Nu får VIK börja om i Hockeyettan efter att ha förlorat med 2–4 i matcher i negativa kvalet mot Tingsryd AIF. 

Victor Öhman har varit med på Västerviks IK:s resa och spelat alla allsvenska säsonger i Hockeyallsvenskan. Nu står det klart att han slutar spela hockey för att ta sig an uppdraget som sportchef i klubben. Öhman kommer tillträda rollen som sportchef med omedelbar verkan

”Det har varit lite av en dröm för mig att få göra detta och dagarna som spelare räknats neråt ju äldre man blir. Så när möjligheten dök upp kändes det helt rätt att hoppa på det. Självklart hade man kunnat fortsätta att spela en eller ett par säsonger till, men dessa jobb växer ju inte på träd så när möjligheten kom valde jag att ta den. Jag och familjen är rotad här och man känner mycket för den här klubben så valet blev i slutändan ganska enkelt för mig” säger Victor Öhman i en kommentar till klubbens hemsida.

Remelin kliver in i ny roll

Gabriel Remelin – Västerviks IK:s målvaktstränare och tidigare tillförordnade sportchef – kliver in i rollen som Chief Operating Officer med fokus på ekonomi och sportsliga frågor kring seniorlaget. Remelin kommer fortsätta vara målvaktstränare i den dagliga verksamheten.

”Det ska bli jättekul att få jobba med det här upplägget. Jag har haft en bra dialog med styrelsen om vad som förväntas. Jag kommer att arbeta lite mindre med scouting kring a-laget med att lägga ett större fokus på att vara en bredare form av hjälpande hand och kunna väva ihop a-laget mer med marknadssidan”, säger Gabriel Remelin. 

Västerviks IK:s ordförande Urban Widén är nöjd med lösningen som klubben har fått till efter degraderingen. 

”Det känns jättepositivt att vi kan knyta upp Victor och Gabriel som båda har ett stort hjärta för klubben som de har lagt ner mycket arbete för genom åren. Detta gör att vi snabbt kan komma igång med arbetet inför kommande säsong och att vi kan lägga fullt fokus på ett brett utvecklingsarbete i klubbens samtliga verksamhetsområden”, säger Urban Widén. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt