Annons:

Pendlar för allsvenskt spel: ”Trodde aldrig att jag skulle spela i Västervik”

Oskar Carlsson och Emil Wahlberg får tillbringa mycket tid i bilen under hockeysäsongen. Foto: Simon Henriksson

Pendlar för allsvenskt spel: ”Trodde aldrig att jag skulle spela i Västervik”

Emil Wahlberg har redan gjort en säsong i Västerviks IK. I år får han sällskap i bilen från Vimmerby av Oskar Carlsson.
– Jag trodde aldrig att jag skulle spela i Västervik, säger Vimmerbysonen Oskar Carlsson och skrattar.

Annons:

Säsongerna 2012/13 och 2013/14 spelade Emil Wahlberg och Oskar Carlsson tillsammans i Vimmerby. Nu är de båda försvarsspelarna återförenade igen - i allsvenska Västerviks IK.

”Sjukt häftigt”

Åsedafostrade Wahlberg gjorde fem säsonger i Vimmerby Hockey innan VH:s rival Västervik lockade med ett allsvenskt erbjudande. Och det första året i VIK kan inte sammanfattas som något annat än en succé för Emil Wahlberg. För att inte tala om nykomlingen Västervik, som mot alla odds var med i toppen av Hockeyallsvenskan och sedan kvalade mot SHL.

– Det var väl ingen som hade trott att det skulle gå så bra. Jag måste säga att det var sjukt häftigt att få vara med om det. Gång på gång visade vi alla tvivlare vilket bra lag vi var, säger Emil Wahlberg.

 Mer spets förra säsongen

För hans egen del blev det 17 poäng på 52 matcher.

– Hade någon sagt innan säsongen att jag skulle göra 17 poäng hade jag bara skrattat åt det. Men det hade också mycket att göra med att ingen i laget föll ur ramen. Då var det också enklare för mig att prestera. Jag ska försöka fortsätta på den nivån och höja lägstanivån ytterligare.

Frågan är om VIK kan överraska även i år? Försäsongen har varit svag och redan börjar olyckskorparna kraxa om det svåra andra året.

– Det har inte varit helt 100 under försäsongen. Vissa matcher har vi gjort det jättebra och i vissa har vi fallerat totalt. Ofta har det varit så att vi inte har fått utdelning och så har det andra laget gjort mål och kunnat spela på det. Sen har vi förlorat fyra av sex matcher mot division ett-motstånd och det är förstås ingen bra statistik.

Har ni ett lika bra lag i år?

– Det är svårt att säga. Vi kanske hade lite mer utpräglad spets förra året. Nu har vi mer ett jämnare lag. Det är den största skillnaden, säger Emil Wahlberg.

 Pendlar tillsammans

Förra säsongen pendlade Emil Wahlberg själv från hemmet i Vimmerby till träningar och matcher i Västervik. I år har han fått sällskap i bilen av Oskar Carlsson, som har flyttat hem till Vimmerby.

– Det känns som att det går snabbare hem nu, skrattar Wahlberg.

– Jag tycker att det funkar bra att pendla. Det är ganska lätt när man är två. Man kan sitta och snacka och köra varannan gång, säger Oskar Carlsson.

”Sprungit ifrån Vimmerby”

Oskar Carlsson kommer närmast från en ganska misslyckad säsong i Tingsryds AIF. Nu är han istället alltså i moderklubben Vimmerbys värsta rival. En övergång han knappast själv trodde var möjlig bara för några år sedan.

– Jag trodde aldrig att jag skulle spela i Västervik. Om någon hade sagt det till mig när jag spelade i Vimmerby hade jag sagt att ”du är ju dum i huvudet”. Men Västervik har verkligen gjort en bra resa, det är en bra och välskött klubb. Västervik har ju sprungit ifrån Vimmerby lite nu, konstaterar Oskar Carlsson.

Upp och ned

Vimmerbysonen ser också klubbytet som en chans till en nystart:

– För min egen del känns det bra att få en nystart efter förra säsongen. Nu får jag börja om lite och det känns positivt.

Är du nöjd med det du har presterat på försäsongen?

– Jag har väl varit lite som laget i stort, upp och ned. Men det har ändå varit helt okej och jag har fått igång spelet hyfsat. Sen har jag fått lite förtroende också vilket har gjort att jag fått upp självförtroendet.

Hur ser du på era chanser?

– Får vi allt att klaffa kan vi gå riktigt långt. Men det är extremt tajt i Allsvenskan så det kommer att vara hård kamp i alla matcher.

Tror på Vimmerby

Oskar Carlsson ser, förstås, fram emot att möta ett lag lite extra.

– Det blir roligt att möta Tingsryd. Att knäppa dem på näsan hade varit kul.

Tycker du att några lag i serien sticker ut?

– Leksand har väl ett favoritskap på sig. Sen Modo och AIK, det är väl de vanliga lagen. Sen tycker jag att Pantern ser rätt bra ut, säger Oskar Carlsson.

Både Emil Wahlberg och Oskar Carlsson tror att Vimmerby Hockey har en rolig säsong framför sig.

– Jag tror att Vimmerby kommer vara med och utmana Kristianstad om seriesegern. De kommer att få en rolig säsong, säger Emil Wahlberg.

– Det hade varit kul om de tog sig till kvalserien, säger Oskar Carlsson.

Hur skulle det vara att möta Vimmerby i en för er del ångestladdad kvalserie?

– Det hade varit sjukt, fy fan. Det ska vi klara oss undan, skrattar Oskar Carlsson.
I morgon, onsdag, spelar Västerviks IK premiär i Hockeyallsvenskan hemma mot Troja/Ljungby.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt