Annons:

JUST NU: HAN LÄMNAR VIMMERBY FÖR SHL-KLUBBEN

IK Oskarshamn har sedan tidigare gjort klart med en ny sportchef i form av Daniel Stolt från Vimmerby Hockey. Nu står det klart att SHL-klubben hämtar även sin assisterande sportchef från Vimmerby och det blir 44-årige Pelle Johansson. Precis som Stolt så har Johansson skrivit på ett treårskontrakt med IKO.

Annons:

Den 5 mars presenterades Vimmerbykillen Daniel Stolt som ny sportchef i IK Oskarshamn. Då klargjorde klubben också att man skulle anställa en assisterande sportchef. Det står nu klart att Pelle Johansson, som i flera år har jobbat bakom Stolt i Vimmerby Hockeys sportgrupp, anställs i den rollen.

Johansson kommer att stötta Daniel Stolt i arbetet med att bygga ett SHL-lag, men ska främst jobba med utvecklingen av föreningens junior- och ungdomsverksamhet.

– Vi har en enormt spännande resa framför oss och jag ser väldigt mycket fram emot den här utmaningen. Jag brinner väldigt mycket för juniorer och ungdomar och därför ska det bli extra kul att få jobba med utvecklingen av våra framtida a-lagsspelare, säger Pelle Johansson till IKO:s hemsida.

– Vi fastnade tidigt för Pelles genuina hockeybakgrund och hans trygga ledarskap. Tillsammans med Pelle ska vi skapa struktur och förutsättningar för en framgångsrik junior- och ungdomsverksamhet, säger IKO:s klubbchef Martin Åkerberg.

Kontraktet med Pelle Johansson är skrivet över de kommande tre säsongerna. Han tillträder sin nya tjänst den 9 maj.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt