Annons:

Blöt Novemberkåsa fällde många:

Liksom många gånger tidigare blev årets upplaga av Novemberkåsan en blöt historia som fällde många förare. Foto: Privat/arkivbild

Blöt Novemberkåsa fällde många: "Helt sjukt"

Enduroikonen Joakim Ljunggren blev i natt historisk då han körde i mål som segrare i Novemberkåsan för nionde gången och tog därmed hem sitt tredje vandringspris.
Av de lokala förarna var det två som tog sig i mål i den extremt tuffa tävlingen i Eskilstuna-skogarna.

Annons:

Redan före årets upplaga av Novemberkåsan, som avgjordes i trakterna kring Eskilstuna i helgen, var Joakim Ljunggren historisk som tidernas mest segerrika förare. Strax efter midnatt natten till söndagen var hans nionde Kåsa-seger i hamn.

Med sin karaktäristiskt lugna och iskalla körning rullade han i mål som vinnare hela 13 minuter före tvåan Niklas Persson, klubbkamrat med Ljunggren i Karlskoga EK, samt 32 minuter före trean Oliver Nelson, Tibro MK.

I och med segern är Ljunggren den enda som lyckats med bedriften att köra hem tre vandringspris i Novemberkåsan.

Tildemyr bästa lokala förare

Martin Tildemyr, som bor strax utanför Vimmerby men tävlar för Björkö Enduroklubb, körde bäst av de lokala förarna och slutade 29:a, drygt tre timmar efter segraren Joakim Ljunggren.

Ytterligare en lokal förare lyckades klara av den tuffa utmaningen, och det var Vimmerby MS-åkaren Viktor Martinsson. Han körde in på en 43:e plats och var 4 timmar och 46 minuter bakom Ljunggren.

 "Helt sjukt blött"

Samtliga övriga lokala förare fick bryta tävlingen. Undantaget var Vimmerby MS-hoppet Oscar Blom som inte ens kom till start.
– Nej, tyvärr blev det ingen start för mig. Jag vaknade i fredags med feber. Det hade inte blivit bättre till lördagsmorgonen, så det gick inte, säger Oscar Blom.

Hur har förhållandena varit för åkarna?

 – Det går inte beskriva hur blött det har varit i skogen. Helt sjukt.

Närmare 160 förare kom till start i årets upplaga av Novemberkåsan. 44 tog sig i mål.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt