Annons:

Fin framgång för Isac från Tjust: ”Väldigt bra resultat”

Isac Torlamb från Tjust MK gjorde bra ifrån sig i folkracetävlingen Sverigeresan. Foto: Privat

Fin framgång för Isac från Tjust: ”Väldigt bra resultat”

När folkracetävlingen Sverigeresan nyligen körde en deltävling i Hallsberg blev det en fin framgång för Isac Torlamb från Tjust MK. Junioren imponerade stort i kvalet och blev sedan fyra i A-finalen.
– Ett väldigt bra resultat med tanke på att jag aldrig har kört på banan tidigare, säger Isac Torlamb.

Annons:

Isac Torlamb imponerade i kvalomgångarna, där det blev två fina heatsegrar.

– De två kvalheaten gick klockrent. Jag tog båda starterna, sen var det bara att segla hem heaten, säger Isac Torlamb.

Det innebar att 17-åringen från Björnsholm norr om Gamleby kvalificerade sig till juniorernas A-final. Där gick det dock inte hela vägen för Tjust MK-föraren, som tagit sig till två A-finaler på fyra tävlingar.

– Jag tog även den starten så jag tog tre starter av tre möjliga. Jag ledde finalen i ett och ett halvt varv, sedan kom det en Saab och gjorde en väldigt hård omkörning på innern som gjorde att jag tappade ledningen. Precis i kurvan efter att han hade kört om mig så krokade vi ihop, vilket gjorde att han ställde sig på tvären och var tvungen att bryta medan jag behövde stå kvar och vänta på att resten av fältet skulle passera, säger Isac Torlamb och fortsätter:

– Roligare än så blev det inte och jag blev fyra i A-finalen. Det tycker jag är ett väldigt bra resultat med tanke på att jag aldrig har kört på banan tidigare.

Gotland nästa

Tjust-föraren hoppas kunna tävla en hel del under säsongens gång.

– Det är lite kämpigt med Corona, men det är ändå imponerade många tävlingar som det finns att åka. Den som åker det mesta kan nog åka upp mot 15-20 tävlingar i år. Jag planerar att åka runt sex, sju tävlingar denna säsong som det ser ut just nu. Närmast på schemat har jag Guta-festivalen, som körs på Gotland i mitten av juli, säger Isac Torlamb.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt