Annons:

Jakten på andraplatsen: Så mönstrar Dackarna och Västervik sina lag på tisdag

Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg ställer ett starkt lag på benen i bortamatchen mot Piraterna på tisdag. Foto: Ossian Mathiasson

Jakten på andraplatsen: Så mönstrar Dackarna och Västervik sina lag på tisdag

På tisdag möter Dackarna Piraterna hemma, medan Västervik åker till Hallstavik för match mot Rospiggarna. Båda lagern jagar andraplatsen i serien, och i kväll tillkännagavs vilka lag man ställer på benen.

Annons:

Västervik ligger tvåa i Bauhausligan på 20 poäng och Dackarna trea på 17 poäng. Åt serieledande Smederna, som har 26 poäng, lär inte vara något att göra, men de båda Smålandslagen jagar den eftertraktade andraplatsen som innebär direktkvalificering för semifinalkörning.

Dackarna åker med ett starkt lag till Motala för att ta sig an jumbon Piraterna.

Jämfört med torsdagens vinstmatch hemma mot Rospiggarna utgår Maciej Janowski ur laguppställningen. Han ersätts av Luke Becker, som missade matchen senast på grund av en match i England. Dessutom är Frederik Jakobsen tillbaka efter skada.

När Dackarna och Piraterna möttes i Målilla tidigare under säsongen vann Dackarna med 67-23.

– Laddar Piraterna på med sitt bästa lag är de inte att leka med, men det är klart att vi siktar på tre poäng, säger lagledaren Mikael Teurnberg på klubbens Facebooksida.

Västervik åker till Hallstavik med 50-40 i bagaget från hemmamatchen för en månad sedan. Jämfört med storsegern senast hemma mot Lejon är Jamon Lidsey tillbaka i laget, och han ersätter Vadim Tarasenko. I övrigt är det bara interna platsbyten.

Så här mönstrar man lagen:

Dackarna
1. Luke Becker
2. Frederik Jakobsen
3. Jacob Thorssell
4. Rasmus Jensen
5. Jason Doyle
6. Ricky Kling
7. Avon van Dyck

Västervik
1. Jamon Lidsey
2. Fredrik Lindgren
3. Mads Hansen
4. Bartosz Smektala
5. Viktor Kulakov
6. Noel Wahlqvist
7. Anton Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt