Annons:

Dags för semi mellan Dackarna och Västervik –

I somras möttes Dackarna och Västervik i Västervik. Nu är det dags för semifinalrysare mellan de två lagen. Foto: Jonas Davidsson/Arkiv

Dags för semi mellan Dackarna och Västervik – "Inte råd med misstag"

Semifinalerna mellan Dackarna och Västervik kommer att bjuda på världsspeedway av absolut bästa slag.
Fem VM-förare och ett i övrigt mycket vassa förare.
Att tippa utgången av dessa två semifinalmatcherna är omöjligt.

Annons:

Dackarna och Västervik ställer upp med lag som utan tvekan är två av världens bästa klubblag och som dessutom ska mötas på två av Sveriges bästa speedwayovaler.

Semifinalerna mellan Dackarna och Västervik kan ses som den moraliska SM-finalen. Men det var Smederna som valde motståndare i semifinal först och de valde Rospiggarna – tyvärr men förståeligt.

Dagsform och tillfälligheter avgör

Allt är upplagt för en riktig nagelbitare som förmodligen kommer att avgöras i det sista heatet i returen i Västervik på onsdag.

– Det kommer att bli otroligt tufft och det kommer handla om tillfälligheter. Vi har inte råd med misstag. Givetvis vill vi ha en bra start hemma och komma in i ett bra flyt och få det att flyta på inför mötet i Västervik på onsdag, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Dackarna har haft en uppåtgående säsong där man varit riktigt bra i slutet av grundserien och i kvartsfinalen mot Lejonen. Att Tai Woffinden blev klar för laget för två månader sedan var självklart ett lyft för laget.

Samma lag som utklassade Lejonen

Micke Teurnberg matchar samma förare som hemma i utklassningsmatchen mot Lejonen i tisdags.

– Paren är inkörda och det stämmer bra mellan dem. Vi gjorde en bra match mot Lejonen i tisdags och den känslan vill jag att vi behåller. Nu har vi fullt fokus på de 30 heat som ska köras, säger Mikael Teurnberg.

Dackarna kommer att få en betydligt tuffare uppgift imorgon än mot Lejonen i tisdags. Västervik har ett mycket bra lag med toppåkare som Artom Laguta, Fredrik Lindgren, Pawel Przedpelski, Bartosz Smektala.

Formstarkaste laget på benen

Vi har det formstarkaste laget vi kan ställa på benen. Det är två bra som möts och där smågrejer och dagsformen kommer vara avgörande.

– Vi ska träna i eftermiddag för att få till ett ordentligt fokus, säger Västerviks lagledare, Morgan Andersson.

Noterbart är att Västervik ännu inte förlorat hemma på Hejla Arena. Det har heller inte Dackarna gjort, men kört en oavgjord – mot Västervik i premiären.

Alltså får vi se två mycket starka hemmalag.

Ett tips kan vara att Dackarna vinner hemma imorgon och att Västervik vinner hemma på onsdag. Frågan är bara vilket som vinner med flest poäng på respektive ovaler?

Jag passar på den frågan.

Fakta

Lagen:

Dackarna: Tai Woffinden, Maciej Janowski, Jacob Thorssell, Rasmus Jensen, Jason Doyle, Ricky Kling, Avon van Dyck.

Västervik:  Artem Laguta, Bartosz Smektala, Vadim Tarasenko, Fredrik Lindgren, Pawel Przedpelski, Anton Karlsson, Noel Wahlqvist.

Veckans matcher:

Tisdag semifinaler 1:  Dackarna – Västervik, Rospiggarna – Smederna.

Onsdag semifinaler 2: Västervik – Dackarna, Smederna – Rospiggarna.

Fredag: VM-serien, Torun, Polen.

Lördag: VM-serien, sista, Torun, Polen.

Annons:

Conny Blomander

blomander.conny@gmail.com

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt