Annons:

Inga uppgivna miner hos Smederna:

Jerker Erikssons Smederna har ett tufft utgångsläge inför morgondagens retur i SM-finalen mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Inga uppgivna miner hos Smederna: "Fyra femettor så är vi ifatt"

En hel del rynka pannor med absolut inga uppgivna miner.
Smederna har inte gett hoppet om SM-guldet – trots underläge med 16 poäng.
– Vi ger aldrig upp utan vi kommer att kriga på. Fyra femettor i inledningen imorgon så är vi ifatt, sa Smedernas toppåkare, Pontus Aspgren.

Annons:

Att Smederna skulle få det tufft mot Dackarna i Målilla var ingen högoddsare, men Eskilstunalaget var trots förlusten med bra fram till paus.

– Jag tycker vi gjorde en helt okej insats fram till paus men sedan hände något. Dackarna fick fart på maskinerna. Jag vet inte vad som hände med Dackarna, sa lagledaren Jerker Eriksson.

– Sammantaget fick vi stryk av ett bättre lag, det är inget att hymla med.

Att Smederna har en delikat uppgift imorgon är inget som Jerker sticker under stol med.

– Det blir jättetufft att vända det här. Vi måste få till en bra start och de förare som inte levererade ikväll måste få fart på grejerna imorgon, säger Jerker och syftar då på Cleb Chugunov, Andzejs Lebedevs och Michael Jepsen Jensen.

– Vi har inte fått stryk hemma ännu den här säsongen och den trenden tänker vi hålla i. Men det räcker inte bara att vinna vi måste köra in minst 54 poäng om vi ska vinna SM-guldet, säger Jerker Eriksson.

Hur blir vädret?

Frågan är hur vädret blir imorgon. Å ena väderappen snackas det om regn i Eskilstuna å den andra om uppehåll.

– Jag vill gärna ha uppehåll så vi kan preparera bana som vi vill ha den. Men jag vet att Dackarnas förare kan vår bana. Men lite fördel ska vi väl ha av hemmabana, hoppas Jerker Eriksson.

För Dackarna är det 14 år sedan man tog SM-guld. Det var 2007 när Morgan Andersson förde fram laget i avgörande match mot Västervik i Västervik.

Så Dackarna kan få fira SM-guld på bortabana ännu en gång. Det tror jag inte de har speciellt mycket emot.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt