Annons:

Stjärnan tillbaka när säsongens tuffaste match står på agendan

Speedwaystjärnan Fredrik Lindgren tog en paus på grund av hälsoskäl och timeouten varade i två veckor. Han finns med i Västerviks startsjua borta mot Lejonen på torsdagskvällen. Foto: Ossian Mathiasson

Stjärnan tillbaka när säsongens tuffaste match står på agendan

Västervik Speedway är så här långt obesegrade i Bauhaus-ligan. Nu väntar säsongens tuffaste match och stjärnan Fredrik Lindgren är återigen med i Västerviks startsjua. 
– Vi ställs förmodligen mot det bästa laget någonsin i svensk seriespeedway, säger lagledaren Morgan Andersson. 

Annons:

I kväll möter Västervik mångas guldfavorit Lejonen på bortaoval. Gislavedslaget kryllar av duktiga förare och Morgan Andersson tycker att det utan tvekan är säsongens tuffaste uppgift på förhand. 

– De har olika uppställningar och en grym trupp med Kubera (Dominik), Drabik (Maksym), Dudek (Patryk) och Zmarzlik (Bartosz) och en svensksida som har jäkligt bra form och kör bra på hemmaplan. Casper (Henriksson) är förmodligen Sveriges bästa junior just nu. Oliver (Berntzon) har levererat bra och Thörnblom (Mathias) har imponerat under senaste månaden. De har ingen svag punkt. Nu är inte alla med mot oss men det känns som att vi måste komma upp på årsbästa om vi ska kunna rå på dem, säger Morgan Andersson. 

Vad kommer krävas från er sida för att vinna i Gislaved?

– Man behöver inte gå in på detaljer utan vi behöver nog göra årets bästa prestation och komma upp ytterligare en nivå för att kunna få med oss någon lagpoäng därifrån. Det är vad som krävs för att kunna rå på dem, så bra är dem. Om man gör årsbästa så har man gjort en jäkligt bra tävling, säger Morgan Andersson.  

Lindgren tillbaka i startsjuan

Lejonens stjärnförare Bartosz Zmarzlik leder GP-serien och satte nytt banrekord i samband med tisdagens match i Kumla. Då vann Lejonen med förkrossande 57–33 mot Indianerna. 

– Zmarzlik är i minst sagt grym form. Att krossa banrekordet på en förhållandevis hal bana i Kumla är imponerande. 

Ett glädjebesked för Västervik är att stjärnan Fredrik Lindgren finns med i startsjuan igen då han har haft en paus från tävlandet i drygt två veckor.

– Han har haft problem med hälsan och lite svårt med andningen under heaten och mår nu bättre. Det är en glädje för oss och för han själv också. Det känns jättebra att han kan komma igång så pass snabbt och att det bara blev två veckors uppehåll. Ursprungsplanen var att han skulle försöka vara tillbaka till den här tävlingen. Han tränade med oss i går (läs i tisdags) och det kändes bra, säger Andersson. 

Vann första mötet med fyra poäng

Västervik vann lagens första möte med fyra poäng (47–43) och har därmed en knapp ledning i kampen om bonuspoängen. 

– Det är utan tvekan årets tuffaste match så här långt och vi satar givetvis på 46 pinnar. Jag tror att vi ska kunna bjuda upp till fight så länge vi kommer in rätt i matchen. Vi får se hur långt det räcker. 

Fakta

Lejonens startsjua:

1) Patryk Dudek

2) Jaroslaw Hampel

3) Bartosz Zmarzlik

4) Mathias Thörnblom 

5) Oliver Berntzon

6) Casper Henriksson

7) Dimitri Bergé

Västerviks startsjua:

1) Kenneth Bjerre

2) Jaimon Lidsey

3) Gleb Chugunov

4) Pawel Przedpelski

5) Fredrik Lindgren

6) Anton Karlsson

7) Peter Ljung

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt