Annons:

Teurnberg om Thorssell: ”Blir jobbigt att vinna matcher”

Jacob Thorssell är helt ur form och lagledaren Mikael Teurnberg hoppas få igång sin svenske stjärna. Foto: Bildbyrån

Teurnberg om Thorssell: ”Blir jobbigt att vinna matcher”

Dackarnas tilltänkte svenske ankare Jacob Thorssell har det riktigt jobbigt just nu. Mot Lejonen blev det bara en poäng på hans fyra heat.
– Han har en tuff säsong, konstaterar lagledaren Mikael Teurnberg.

Annons:

Thorssell har spenderat många säsonger i Dackarna och växt ut till en av lagets viktigaste förare. I år är det dock grus i maskineriet och kvällens insats i Gislaved gjorde ingen dackesupporter det minsta glad.

Thorssell gasade bara hem en poäng och Dackarna föll med hela 20 pinnar mot topplaget.

– Han har en tuff säsong, idag vinner han inga starter och var nästan sist ut i varje start. Då är det inte lätt. Det är frustrerande och jag lider med Jacob. Poängmässigt sista matcherna har det varit tungt, säger Teurnberg och fortsätter:

– Samtidigt vet vi att det finns kapacitet och han körde bra i Danmark igår. Vi behöver få igång honom och han vet det själv, men är man ur form är det jobbigt. Det handlar mycket om känsla och flow. Är man inne i det gör du allting rätt och tar alla beslut rätt. Kommer man in i det fel är det fan inte lätt. Det är jobbigt.

Kan ni göra något?

– Vi pratar och jobbar hela tiden och tränar och testar. Jag tror det är bra att han åker lite fler matcher och att han kör i Danmark. Vi har haft lite långa uppehåll med och det blir att man tänker mycket. Det sätter sig mentalt.

"Blir jobbigt"

Thorssell hade ett ingående snitt på 1,878 – men är nu nere på 1,22. Alldeles för dåligt förstås.

– Det blir jobbigt att vinna matcher. Trofimov och Ludde tog inte så mycket poäng idag heller. Ska man vinna en match krävs det 46 poäng och det kan inte två man fixa.

Teurnberg var inte alltför nedslagen trots storförlusten mot Lejonen.

– Vi körde med ett decimerat lag och riders-heaten för Janowski gav tre poäng. Hade han tagit tio poäng så hade det blivit oavgjort. Sedan är det ett jäkligt bra lag vi möter. Rasmus och Brady gör det jäkligt bra och Hjelmland får godkänt med, men sedan är det sämre. Men det är inte så mycket att säga om. Hade Jakobsen och Janowski varit med hade det sett annorlunda ut, vi har inte samma bredd som Lejonen.

Janowski saknas igen

Hjelmland drog in sex poäng på lika många heat.

– Det var en godkänd insats. Han kan åka hem med hedern i behåll och stärkte sina aktier.

Avslutningen av serien blir en rysare där Piraterna jagar Dackarna, en poäng efter och en match mindre körd.

– Det är bara att ladda om och nu har vi en viktig match mot Indianerna. Tyvärr missar Janowski den matchen också, men det är som det är och det är bara göra det bästa av det. Vi gör allt vi kan och kommer kämpa.

Poängen i Dackarna: Rasmus Jensen 13 (6), Brady Kurtz 12+1 (6), Filip Hjelmland 6 (6), Viktor Trofimov 2 (4), Ludvig Lindgren 1 (3), Jacob Thorssell 1 (4). 

Mer om matchen kan du läsa här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt