Annons:

Dackarna har avgörandet i egna händer:

Mikael Teurnbergs Dackarna möter Piraterna i ett direkt avgörande möte i jakten på SM-slutspel i speedway. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna har avgörandet i egna händer: "Upp till oss själva att göra jobbet"

I morgon kväll möts Dackarna och Piraterna i en direkt avgörande match om vilket av lagen som tar sig till SM-slutspel i speedway.
– Nu har vi slutspelsplatsen i egna händer och det är upp till oss själva att göra jobbet, säger lagledaren Mikael Teurnberg. 

Annons:

När Dackarna förlorade borta mot Indianerna i tisdags samtidigt som Piraterna körde över Västervik och tog samtliga tre poäng såg det nattsvart ut för Dackarna. Målillalaget fick oväntad hjälp i torsdags när redan avhängda jumbon Masarna slog Piraterna med kraftigt decimerat manskap. 

– Det är så speedwayen är ibland. Masarna har bra förare med Lindbäck (Antonio), Hellström-Bängs (Philip) och Pawlicki (Przemyslaw). De hade mycket vilja och Piraterna fick aldrig tag på dem, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

"Tänker inte längre än så"

Det minst sagt chockerande resultatet gör att Dackarna har allt i egna händer inför morgondagens helt avgörande match. 

Dackarna måste vinna med mer än två poäng hemma mot Piraterna för att fixa den sista slutspelsplatsen. Om Dackarna misslyckas är det helt sonika morgondagens motståndare Piraterna som får fortsätta säsongen i jakten på SM-guld.

– Känslan är god och det är mycket som står på spel. Förutsättningarna har ändrat sig efter förra tisdagen och nu har vi slutspelsplatsen i egna händer och det är upp till oss själva att göra jobbet. Det är positivt och vi slipper titta på vad som händer uppe i Hallstavik, säger Mikael Teurnberg. 

Vad har du gett för direktiv till dina förare inför matchen?

– Jag pratar regelbundet med förarna och har skickat information om förutsättningarna. Vissa har jag pratat med, vissa har jag haft kontakt med via sms. Alla vet hur läget är och vad som gäller. Vi måste vinna med mer än två poäng, ta bonuspoängen och komma först till 91 poäng.

Känner du att ni kommer fixa slutspelsplatsen?

– Nu tar vi matchen i morgon först, jag tänker inte längre än så. Det är 15 heat som ska köras i morgon och vi får se vad som händer efter det. Det gäller att få ut max av alla förare och hoppas att vi har lite medflyt så det går vår väg. 

Vad skulle det betyda att gå till slutspel?

– Det vore skönt med tanke på hur tuff säsongen har varit med stolpe ut. Vi har inte räckt till plus att vi har radat upp knappa förluster. Jag tycker att vi har gjort bra matcher på slutet och det talar för oss. Vi vann hemma mot Masarna övertygande, vann hemma mot Rospiggarna och gjorde en bra insats mot Västervik. Vi ska försöka fortsätta på den inslagna vägen och få en bra start. 

Förändringar i Dackarnas startsjua

Teurnberg tycker att Piraterna har flera duktiga förare som Dackarna får se upp med. 

– De har två riktiga toppförare i Pawlicki (Piotr), tvåa i Bauhausligans poängliga, och Oskar (Fajfer) som har över två poäng i snitt. Det är inget dåligt lag. Vi måste vara laddade då vi såg vad de gjorde med Västervik förra veckan. 

GP-föraren Maciej Janowski är tillbaka i startsjuan efter att ha missat de två senaste matcherna. Nikolai Klindt kliver in i laget och ersätter Filip Hjelmland. 

– Nu har inte Klindt åkt på några matcher samtidigt som han har kört bra i Danmark och England så vi måste testa lite grann. Han är sugen på att visa vad han går för. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt