Annons:

Dystert underläge – nu krävs mirakelvändning:

Morgan Anderssons Västervik står inför en tuff uppgift i jakten på en semifinalplats. Västervik förlorade första matchen med 28 poäng och måste nå 60 pinnar i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Dystert underläge – nu krävs mirakelvändning: "Måste komma ut jättestarkt"

Västervik Speedway är i brygga. För att avancera till semifinal måste Västervik plocka 60 poäng i kvällens kvartsfinalretur mot Rospiggarna. 
– Det går åt något utöver det vanliga, troligtvis årets bästa prestation på hemmaplan, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Morgan Andersson och hans Västervik står inför en mycket svår uppgift efter förra veckans plattmatch i Hallstavik då Rospiggarna vann med smått galna 59–31. 

Västervik söker efter säsongens bästa insats i returmötet hemma på Hejla Arena och måste plocka 60 poäng för att ta sig vidare i slutspelet. 

– Vi måste komma ut jättestarkt och skaffa oss ett bra poängövertag efter de fyra första heaten. Det är viktigt att få tryck på Rospiggarna och skapa nerv i matchen, säger Morgan Andersson. 

Hur ser du på era chanser att vända detta tuffa utgångsläge?

– Vi har varit över 50 poäng hemma i år. Man ska ha klart för sig att vi möter ett formstarkt lag men vi är obesegrade på hemmaplan. Det går åt något utöver det vanliga, troligtvis årets bästa prestation på hemmaplan. 

Känner du att det finns att hämta hos er?

– Om det inte finns att hämta hos oss så ska jag lova dig att jag hade ställt in och lämnat walkover. Så dåliga är vi inte så vi ska förlora med 28 poäng på bortaplan och ställa till det som vi gjorde i de två sista bortamatcherna. Vi kom trea i grundserien så det kan vi omöjligtvis vara. 

Du har mot slutet av säsongen sagt att ni har svag form på flera förare?

– Du är väl insatt i speedway så du vet ju hur det har sett ut. Det är inget som har hänt för förarna bara i Västervik utan det har även skett i deras polska klubbar. Vi har vikande form på många förare, men rätt var det är så svänger det runt. Vi kommer in i matchen rätt och börjar mata på. Vi har varit bra hemma men vi måste ha stolpe in. Att ta 60 pinnar är svårt. Vi måste ha en bra dag men vi har inte gett upp hoppet. Har vi en kanondag där allt stämmer och vi kommer ut bra så kan vi skapa nerv i det hela. 

Västervik gör en förändring i startsjuan och det är att Gleb Chugunov kommer in istället för Jaimon Lidsey. 

– Stämmer det för Chugunov (Gleb) kan han ta 15 pinnar, han har en högre högstanivå än vad Lidsey har. 

Fakta

Västerviks lag:

1)    Gleb Chugunov

2)    Bartosz Smektala

3)    Fredrik Lindgren

4)    Mads Hansen

5)    Pawel Przedpelski

6)    Anton Karlsson

7)    Peter Ljung

Rospiggarnas lag:

1)    Szymon Wozniak

2)    Andzejs Lebedevs

3)    Victor Palovaara

4)    Kim Nilsson

5)    Timo Lahti

6)    Daniel Henderson

7)    Tomasz Gapinski

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt