Annons:

UNGT STJÄRNSKOTT KLART FÖR DACKARNA

Daniel Bewley kör för Dackarna under 2023. Foto: Bildbyrån

UNGT STJÄRNSKOTT KLART FÖR DACKARNA

Det unga stjärnskottet Daniel Bewley kör för Dackarna 2023. Britten, som var nära en VM-medalj i höstas, har presenterats av klubben.
– Det känns såklart jättebra att vi har säkrat hans namnteckning, säger en nöjd Mikael Teurnberg, lagledare i Dackarna.

Annons:

Daniel Bewlew kommer kunna summera ett fint 2022 på nyårsafton. Han blev bland annat sexa i GP-serien, bara fyra poäng bakom Maciej Janowski, som tog hem bronset. 

Två av årets deltävlingar i GP-serien vanns av Daniel Bewley. Han var också en starkt bidragande orsak till att Smederna vann SM-guld. I finalmatcherna mot Lejonen körde britten in totalt 22 poäng.

– Daniel har tagit speedwayvärlden med storm de senaste säsongerna. Det vittnar inte minst hans framfart i GP-serien den gångna säsongen om. Två segrar och bra chans på bronset inför den avslutande tävlingen säger mycket om vilken säsong han hade och vilken kapacitet han har, säger Mikael Teurnberg.

"Följt med stort intresse"

2021 vann Bewley VM-guld med Storbritannien i Speedway of Nations. Den gångna säsongen tog han hem segern i det brittiska individuella mästerskapet. 

– Daniel är en förare som jag har följt med stort intresse under en lång tid. Jag hade nöjet att träffa honom redan 2018-2019 när Mark Courtney var med honom som mekaniker. Redan då såg man att han var en stor talang och nu har han blommat ut ordentligt. En av hans styrkor som speedwayförare är att han är otroligt snabb ute på banan, det har han inte minst visat på tidsträningarna vid GP-tävlingarna, där han varit snabbast flera gånger.

I den polska ligan är han lagkamrat med Maciej Janowski.

– Det är ett stort plus. Dessutom har Daniel och Rasmus Jensen kört med varandra flera säsonger i England så de känner varandra väl, säger Mikael Teurnberg.

"Känns väldigt bra"

Totalt sex förare är klara för Målillaklubben inför 2023.

– Nu har vi fått ihop vår topp fyra och det känns väldigt bra med Rasmus Jensen, "Magic" (Maciej Janowski), Andzejs Lebedevs och Daniel Bewley. Vi har också två duktiga svenska förare i Filip Hjelmland och Ludvig Lindgren.

Fakta

Dackarnas trupp:

Daniel Bewley, 2,153 (NY)

Rasmus Jensen, 1,973

Maciej Janowski, 1,951

Andzejs Lebedevs, 1,638 (NY)

Filip Hjelmland, 0,500

Ludvig Lindgren, 0,500

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt