Annons:

Morgan Andersson: ”Vi får inte sväva i väg, det kan jag säga”

Morgan Andersson var nöjd med Västerviks insats i Vetlanda, men konstaterar att matchen bara kommit halvvägs. Foto: Linus Johansson

Morgan Andersson: ”Vi får inte sväva i väg, det kan jag säga”

45-45 inför returen. Det mesta talar för att det blir en gastkramande retur i SM-kvartsfinalen mellan Västervik och Vetlanda.
– Det är halvtid, vi får vara ödmjuka. De kan nypa oss på vår hemmabana, säger Västerviksledaren Morgan Andersson.

Annons:

Västervik fick en minst sagt tuff start på den första SM-kvartsfinalen i Vetlanda i och med Peter Kildemands skada i det första heatet.

– I det läget var det väldigt viktigt att Mikkel (Bech Jensen) funkade, vilket han gjorde. Även Anton (Karlsson) gjorde ett bra jobb, säger Morgan Andersson.

Peter Kildemand var tillbaka i depån strax efter kraschen, men åkte sedan vidare till sjukhuset i Eksjö.

– Han är i Eksjö och kollar upp det, jag vet inte mer just nu.

”Får inte sväva i väg”

Morgan Andersson var förstås nöjd med sitt lags insats.

– Det var en bra insats, inte minst med tanke på att vi blev en man kort i det första heatet. Men det är bara 15 heat körda och lika många kvar. Sen känns det självklart bättre att åka från Vetlanda med ett oavgjort resultat istället för tio poäng i baken så det är klart att det är positivt. Men vi får inte sväva i väg, det kan jag säga. De har ett namnkunnigt lag som kan nypa oss på vår hemmabana, det är inget snack om det.

”Väldigt revanschsugna”

Vetlandas lagledare Mikael Karlsson:

– Det är ju 0-0 fortfarande. Vi ser att vi har en bra chans. Flera av killarna är inte så nöjda med sin insats i kväll och är väldigt revanschsugna till nästa vecka.

Oavgjort var knappast det resultat ni hoppats på?

– Det är nya förutsättningar nu. Men nej, det är klart att vi hade hoppats på att vinna hemma. Något annat kan jag inte säga. Men med den kvällen vi hade är det rätt bra att köra oavgjort ändå, säger Mikael Karlsson.

Vad tänker du på då?

– Det var lite problem med motorer. Inget tydligt, men till exempel var inte ”Bartek” (Bartosz Zmarzlik) nöjd. Sen kan han inte vara en robot heller utan han måste få vara mänsklig någon gång.

Hur ser du på returen i Västervik?

­– Det ska bli skoj. Nu ska vi åka upp dit och ladda på och göra det bästa vi kan. Har vi en bra kväll vinner vi den matchen, det är jag jäkligt säker på, säger Mikael Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt