Annons:

Lejonen ska resa sig efter fiaskosäsongen: ”Hade många individualister”

Anders Fröjd hoppas att Lejonen går till slutspel efter fjolårets misslyckande. Foto: Ossian Mathiasson

Lejonen ska resa sig efter fiaskosäsongen: ”Hade många individualister”

Lejonen från Gislaved kommer från en misslyckad säsong som slutade med en sjundeplacering. Lagledaren Anders Fröjd pekar på huvudanledningen till varför det gick så tungt.
– VI hade många killar i vårt lag som var individualister, säger han.

Annons:

Anders Fröjd skräder inte orden när han blickar tillbaka på förra säsongen som blev en tung smäll genom att komma näst sist i elitserien. 

– Klart att man var besviken, vi var fyra året innan och hade ett bättre lag på papperet nu när vi kom sjua. Det var en besvikelse. Vi gjorde en riktigt dålig säsong, säger Anders Fröjd och utvecklar sitt resonemang:

– Vi hade många killar i vårt lag som var individualister. Nu försöker vi bygga mer på bredden och ha en ledare i Jarowslw Hampel. Det är kollektivet som vinner matcherna.

"Väldigt svår att styra"

Bakom den självklare ledaren Hampel återfinns Fröjds personliga favorit Nikolai Klindt, ny från Västervik, och Krzysztof Kasprzak, som avslutade förra säsongen i Dackarna efter Patryk Dudeks olyckliga handskada och var med när laget tog SM-silver. Piotr Pawlicki och Chris Holder har fått lämna truppen. 

– För oss är den viktigaste biten att spara pengar. Vi kan inte köra med ett underskott år efter år och vi var tvungna att ha ett billigare lag men ändå hålla samma klass. Man får spara på utgifterna. Pawlicki är en förare som är väldigt svår att styra, men han är inte kvar i klubben, säger Fröjd. 

Efter fjolårets misslyckande vill klubben ta revansch genom att ta en topp sex-placering som innebär slutspel. 

– Tittar man på laget som vi har så ska vi ligga mellan plats fem till åtta. Jag tror att det kommer bli tajt om femte- och sjätteplatsen. Förhoppningsvis kan vår bredd ta oss dit.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt