Annons:

Anderssons hyllning: ”Han är en grym team player”

Mikkel Bech Jensen får återigen chansen på grund av en skada i Västerviks trupp. Foto: Linus Johansson

Anderssons hyllning: ”Han är en grym team player”

Peter Kildemand är skadad och missar Västervik Speedways bortamatch mot Eskilstuna Smederna i kväll. Det gör att Mikkel Bech Jensen får chansen istället.
– Mikkel är alltid redo och han är en grym team player, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Västervik har en tuff konkurrens i truppen. Det har inte minst Mikkel Bech Jensen fått känna av i början av säsongen. Skador har gjort att dansken fått två chanser och i de matcherna har han kört mycket bra. Trots det var han inte tänkt att köra kvällens bortamatch mot Eskilstuna Smederna. Skadan på Peter Kildemand gör dock att Bech Jensen får chansen.

– Han var inte med i den första uppställningen till den här matchen. Men Mikkel är alltid redo och han är en grym team player. Han är väldigt lojal mot laget och har en jäkligt bra attityd, säger Morgan Andersson.

Pedersen behöver höja sig

Den av de utländska förarna som hittills inte har kört någon match är Sam Masters.

– Han vet om situationen, men kan mycket väl bli tänkbar också framöver. Jag är glad över att vi har varit så noggranna med truppen och fått till den här konkurrensnivån. Vi har haft förare borta i tre av fyra matcher, men har ändå kunnat ställa konkurrenskraftiga lag på benen så det har slagit bra ut.

Tre matcher in i Elitserien är Västervik tvåa, med samma poäng som ettan Indianerna. De båda lagen möttes i Västervik förra veckan i en match som slutade 45-45.

– Vi har börjat bra, men det är fortfarande tidigt och vi kan inte gå med näsan i vädret. Samtidigt finns det att ta på också, en sådan som Nicki (Pedersen) måste upp litegrann till exempel.

Plump mot Masarna

I kväll väntar alltså Eskilstuna Smederna, svenska mästare både 2017 och 2018, på bortaplan. Det är ett Smederna som bara har vunnit en av sina fyra första matcher.

– De har kört tre av sina fyra första matcher på bortaplan också. Sen hade de givetvis en plump hemma mot Masarna. Vi lär möta ett väldigt revanschsuget lag som kommer att vara påslaget. Förra året gjorde vi en av våra sämre insatser i Eskilstuna (förlust med 60-30, reds. anm.), men jag vet att vi kan rubba dem i kväll om vi får ut max av våra killar, säger Morgan Andersson.

Fakta

Kvällens laguppställningar:

Eskilstuna Smederna: 1) Fredrik Lindgren, 2) Pontus Aspgren, 3) Michael Jepsen Jensen, 4) Przemyslaw Pawlicki, 5) Andzejs Lebedevs, 6) Adrian Miedzinski, 7) Mateusz Szczepaniak.

Västervik Speedway: 1) Krzysztof Buczkowski, 2) Bartosz Smektala, 3) Peter Ljung, 4) Jack Holder, 5) Nicki Pedersen, 6) Anton Karlsson, 7) Mikkel Bech Jensen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt