Annons:

Hjälten missar Smålandsderbyt – så löser Västervik situationen

Morgan Andersson tvingas göra en ändring i laget. Foto: Linus Johansson

Hjälten missar Smålandsderbyt – så löser Västervik situationen

Jack Holder var en av Västerviks hjältar när laget till slut fick med sig en poäng från bortamatchen mot Masarna i går. Men han kör inte torsdagens Smålandsderby hemma mot Lejonen.
– Han har match i England, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson.

Annons:

Västerviks tanke är att ersätta Jack Holder med polske Krzysztof Buczkowski i torsdagens hemmamatch mot Lejonen från Gislaved.

– Om allt funkar med hans flyg från Ryssland blir det så. Tanken är att han ska landa på Arlanda mitt på dagen och då har vi folk som möter upp där. Skulle det strula kommer vi att köra riders replacement för Holder, säger Morgan Andersson.

”Kastar in lite extra”

Västervik toppar i skrivande stund elitserietabellen, med samma poäng som Smålandsrivalerna Vetlanda och Dackarna. Västervik har dock en match tillgodo på båda de lagen. Lejonen är sexa i tabellen, vilket är lika med den sista slutspelsplatsen.

– Det lär bli en häftig match. Det kommer att bli lika tufft som i Gislaved, det är jag övertygad om. Lagen är byggda på liknande sätt med många racers som kastar in lite extra. Det gäller att vi går in med en bra inställning och gör jobbet som krävs, säger Morgan Andersson.

Fakta

Laguppställningar i Smålandsderbyt:

Västervik Speedway: 1) Peter Ljung, 2) Krzysztof Buczkowski, 3) Bartosz Smektala, 4) Peter Kildemand, 5) Nicki Pedersen, 6) Anton Karlsson, 7) Mikkel Bech Jensen.

Lejonen: 1) Jaroslaw Hampel, 2) Timo Lahti, 3) Nikolai Klindt, 4) Kacper Woryna, 5) Maksym Drabik, 6) William Björling, 7) Kevin Wölbert.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt