Annons:

Dackeföraren hyllade Lindgren:

Maciej Janowski hyllade Fredrik Lindgren efter GP-tävlingen i Målilla. Foto: Stefan Härnström

Dackeföraren hyllade Lindgren: "Räddade hans liv"

Maciej Janowski tog hem en tredjeplats i GP-tävlingen. Efteråt hyllade han Fredrik Lindgren för hans insats i incidenten med lagkamraten och landsmannen Patryk Dudek.
– Han räddade hans liv där, säger Maciej Janowski till vår tidning.

Annons:

Dackarna hade tre förare i Grand Prix-tävlingen på G&B Arena. Bara en av dem tog sig vidare till semifinal. Polske stjärnan Maciej Janowski hade en fin kväll och skrapade ihop 15 poäng. Det räckte till en tredjeplats för honom.

– Det var bra racing, väldigt spännande för fansen. Det var tufft och hårt hela vägen. Jag är glad över min insats, jag fick ihop bra med poäng och kom trea, säger Maciej Janowski.

Hur upplevde du finalheatet?

– Det var svårt. "Freddie" (Fredrik Lindgren) tog bana fyra, det visste jag, men det kändes bra med bana ett för mig. Jag körde bra därifrån, men jag missade starten lite och kom fel i förstakurvan. Det var en bra kväll och "Freddie" var värdig segrare. 

Du fick mycket support från dackefansen. Hur är det att få det stödet?

– Det är alltid bra support här. Det är bra speedwayfans i Målilla, de är alltid väldigt bra. Det är roligt att känna att de hejar på mig.

"Räddade hans liv"

Janowskis landsman och lagkamrat i Dackarna, Patryk Dudek, var inblandad i en otäck incident i det sjätte heatet. Det var ytterst nära att Dudek blev påkörd, men ett fenomenalt agerande från Fredrik Lindgren räddade en potentiell katastrof. 

– Han räddade hans liv där, verkligen. Det var väldigt nära, men "Freddie" är en mycket bra förare. Det var tur att det var han där, säger Maciej Janowski.

Patryk Dudek ställde inte upp på intervjuer efter kvällens GP-tävling.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt