Annons:

Här ska det byggas en hundrastgård – men inte av kommunen

Elever på Västerviks gymnasium får inte igenom sitt förslag om att kommunen ska bygga en hundrastgård. Däremot har en förening redan gjort slag i saken, och en hundrastgård kan bli verklighet redan i år. Foto: Pixabay

Här ska det byggas en hundrastgård – men inte av kommunen

I en ungdomsmotion föreslås en ny hundrastgård i Västervik. Politikerna svarar att det kommer byggas en hundrastgård – men inte av kommunen.

Annons:

I en ungdomsmotion föreslår elever på Västerviks gymnasium att det borde byggas en hundrastgård i Västervik. 

”Investering väl värd att lägga”

Eleverna har räknat på att en hundrastgård kostar från 50 000 kronor till 200 000 kronor, och skriver att den ”investeringen är väl värd att lägga”. En hundrastgård skulle göra det enklare att motionera med och leka med sin hund – särskilt för människor utan trädgård, argumenterar eleverna.

Eleverna föreslår också lösningen på ett problem som kan dyka upp:

”En fråga som kommer fram är såklart, “Vem ska plocka upp bajs?” Det är något som barn
och ungdomar skulle kunna ha som extra jobb och bli betalade av kommunen för”, skriver de i sin motion.

Svaret till eleverna: För dyrt för kommunen

Motionen har utretts av samhällsbyggnadsenheten, och politikerna i kommunstyrelsen besvarade motionen under måndagens sammanträde.

En hundrastgård är efterlängtad. Samhällsbyggnadsenheten konstaterar att det de senaste åren har kommit flera förslag om att kommunen ska bygga hundrastgårdar. Svaret från kommunen blir dock att det är för dyrt och tar för mycket tid för kommunen att sköta en hundrastgård. Kommunen är dock beredd att upplåta mark om det finns en förening som vill driva en hundrastgård, och om det finns en finansiär bakom projektet. Då kan föreningen söka föreningsbidrag för drift och underhåll.

Här planeras en hundrastgård

En hundrastgård i Västervik kan dock bli verklighet redan i år. Tjänstemännen påpekar att det pågår ett arbete med att skapa en hundrastgård i närheten av Västralundsskogen.

Projektet har initierats av Västralundsföreningen, som också åtagit sig att sköta driften av anläggningen. Finansieringen avses lösa via Sparbankstiftelsen.

Förutsatt att alla praktiska detaljer faller på plats förväntas hundrastgården kunna invigas 2024.

 

Annons:

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt