Annons:

DEBATT: Uppenbart att Brewitz saknar verklighetsförankring

Lennart Brewitz saknar verklighetsuppfattning, anser Kjell Hemmingsson. Foto: Stefan Härnström/Arkivbild

DEBATT: Uppenbart att Brewitz saknar verklighetsförankring

Brewitz påstår att Slottsholmen inte längre tillhör de vanliga medborgarna i staden och att Holmen inte kan eller kommer att nyttjas av dessa.

Annons:

Han menar vidare att Holmen numera tillhör den väl bemedlade gräddan av samhällsmedborgarna som inte härrör från eller är boende i staden. Detta påstående måste man bestämt ta avstånd från; området är naturligtvis tillgängligt för alla. Se vidare kommentarer nedan.

Varken menyer eller priser skiljer 

Benämningen ”vanliga Västerviksbor” är vidare ett synnerligen märkligt uttryck. Vad är en vanlig Västerviksbo och vad utmärker denna? Insändaren tar upp ett antal frågeställningar som jag vill besvara som följer;

-       Hur många vanliga Västerviksbor har köpt en lägenhet i huset?  

Bostadsrättsföreningen består av totalt 41 lägenheter och lokaler. Av 27 lägenheter är i skrivande stund 21 lgh sålda, varav 16 lgh till ”vanliga” Västerviksbor. Bland köparna är de flesta samhällsgrupper representerade, från ungdomar med vanliga jobb till pensionärer.

-       Hur många vanliga Västerviksbor har ätit på den exklusiva restaurangen?

Det har bevisligen många gjort; det verkar dock inte som Brewitz gjort detta. Varken menyer eller priser skiljer sig nämligen från Västerviks övriga restaurangutbud, snarare tvärtom.

-       Hur många vanliga Västerviksbor har tagit in på boutiquehotellet, kommer att bo på det flytande hotellet eller lägga till med sin båt där?  Det ligger i sakens natur att knappast någon Västerviksbo har anledning ta in på hotell i sin egen stad… Och båtplatserna är naturligtvis till för hotellgästerna.

-       Hur många vanliga Västerviksbor badar och solar på de nya bryggorna?

Av döma av förra sommarens invasion av folk på bryggorna är det verkligen många som utnyttjar dessa faciliteter, som dessutom är gratis.

Det är uppenbart att Brewitz debattinlaga saknar verklighetsförankring. Jag är övertygad om att de allra flesta tycker att området fått en välbehövlig upprustning. Husets arkitektur kanske inte tilltalar alla men tycke och smak är ju varierande.  Det är ju vidare obestridligt att kommunens insatser med promenadstråk, planteringar, försköning av området runt slottsruinen mm har varit väldigt lyckade. 

Kjell Hemmingsson

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt